Home Beauty Dit is waarom je best gewoon voor goedkopere make-up gaat

Dit is waarom je best gewoon voor goedkopere make-up gaat

goedkopere make-up
Foto: Pinterest
Eindelijk, na al je geld bij elkaar geraapt te hebben, loop je een cosmeticawinkel binnen. Die lipstick van dat ene dure merk heb jij in the pocket. Maar dat prijskaartje eraan… Is dat het wel waard? Waarom is dezelfde kleur lippenstift goedkoper bij een budgetvriendelijk merk? Het ligt in elk geval niet altijd aan de kwaliteit, zo blijkt.

Marketing, verpakking en de merknaam

Volgens een onderzoek naar make-up geeft een vrouw gemiddeld €14.000 (!) uit aan beautyproductjes in haar hele leven. Dacht jij dat je 30 euro betaalt voor foundation omdat hij zo goed is? Fout, volgens een cosmetica-scheikundige gaat slechts 15% van wat je betaalt naar de ingrediënten van het product. Wow! De andere 85% zit allemaal in marketing, verpakking en natuurlijk de merknaam.

Neem nu lippenstift bijvoorbeeld: een product gemaakt van bijna alleen maar olie, was en kleurstof kost soms meer dan 20 euro in de winkel. Dat is niet omdat de ingrediënten zo duur waren maar omdat een celebrity het gepromoot heeft, de verpakking mooi is en/of omdat de lipstick een luxueuze, bekende naam heeft.

Beeld: Giphy.com

De verkoper

Tenslotte speelt de plek waar de make-up verkocht wordt ook een rol. In een mooie luxewinkel betaal je ook voor de uitstraling van een uitstalrek en de mensen die helpen het product te verkopen. Denk je dat die free sample echt gratis is? Die wordt gewoon meegerekend in de prijs van het product dat je gekocht hebt.

Natuurlijk is het ene merk het andere niet. Als jij merkt dat foundation van een duur merk meer wonderen doet dan de goedkopere opties, is er geen reden om te twijfelen aan je aankoop. Je kan er voortaan wel meer bij stilstaan, natuurlijk.

Beeld: Giphy.com

Meer budgetvriendelijke producten

Wil je meer goede producten vinden die ook lief zijn voor je portemonnee? De redactrices van Fashionista vertellen je hier om de beurt wat hun lievelingsproducten onder de 30 euro zijn.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.