Home Beauty AHA: dit is waarom je favoriete shampoo na een tijdje niet meer...

AHA: dit is waarom je favoriete shampoo na een tijdje niet meer werkt

Nee, je moet niet naar de kapper.

shampoo
© Tim Mossholder via Unsplash

Eindelijk, je hebt de perfecte shampoo voor je haar gevonden. Je haar voelt zacht aan, het glanst en er zit volume in. Totdat het na een paar maanden niet meer zo goed lijkt te werken als in het begin. Hebben ze een nieuwe formule? Moet je weer naar de kapper? Nee, de reden is helemaal anders.

Het is al lastig genoeg om shampoo te vinden dat je haar weer doet stralen en nu blijkt ook dat je je favoriete haarmiddel niet voor altijd kan gebruiken. Het stopt plots met werken. Waarom? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: het heeft gedaan wat het moest doen. Huh?

Immuun

Volgens Mezei Jefferson, Director of Education van L’Oreal Multi-Cultural Beauty Division, word je ‘immuun’ voor je shampoo, net zoals bij medicijnen. ‘Net als de rest van je lichaam kan je haar immuun worden voor chemische stoffen, zoals die in shampoo. Hierdoor werkt je shampoo niet meer effectief na een tijdje’, aldus Mezei. Er is een oplossing, maar die ga je niet zo leuk vinden. Je zou namelijk een keer per maand van shampoo moeten wisselen. Ugh!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.