Home Beauty Wat je moet weten als je voor de eerste keer je haar...

Wat je moet weten als je voor de eerste keer je haar kleurt

haar
Copyright: We Heart It
Je haar een ander kleurtje geven kan enorm leuk zijn. De zomer is dan ook het ideale moment om een tintje lichter te gaan. Maar als het je eerste keer is, kan het best spannend zijn. Wij geven je wat tips mee voor de perfecte dye job zodat er zeker niets fout kan gaan!

Een goede kleur kiezen

De perfecte kleur kiezen is vaak moeilijk, dit vraag je best aan je kapper. Afhankelijk van je huidskleur kan die persoon bepalen of je beter staat met warme of koele haartinten.

Eerst testen

Heb je een kleur gekozen? Probeer de kleur zeker eens op voorhand uit met een app, zoals deze. Zo krijg je meteen een beter beeld van je potentiële haarkleur. Kwestie van mogelijke rampen te vermijden!

Als je voor een erg drastische verandering gaat, kan je best kleine stapjes zetten. Wil je bijvoorbeeld van blond naar zwart, probeer dan eerst eens wat bruine highlights in je haar. Zo krijg je al een idee van de kleur en kan je eventuele teleurstellingen vermijden.

Zelf je haar kleuren

Als je zelf je haar wil kleuren, vraag je best eerst advies aan vriendinnen die het al eerder deden en volg goed de stappen op de verpakking. Koop ook zeker meer haarverf dan je denkt nodig te hebben. Zo hoef je niet snel nog naar de winkel omdat je haar maar voor de helft is gekleurd. (we spreken uit ervaring)

Let there be light

Heb je jouw droomkleur gevonden in de supermarkt? Hou er rekening mee dat de meeste haarkleuren altijd wat donkerder zullen uitvallen dan op het de verpakking. Je kan dus best altijd een tint lichter nemen dan de kleur die je wil.

Gevoelige huid?

Kijk uit met het verven van je haar als je een gevoelige huid hebt. Haarverf is vaak vrij agressief voor de huid en zo kunnen al snel irritaties ontstaan. Om dit te vermijden kan je de verf op voorhand even op je arm testen. Als je huid niet erg positief reageert, kan je een mousseverf proberen. Met een mousseverf heb je iets minder kans dat die zou spatten in je gezicht.

Verzorgen

Draag extra veel zorg voor je haar zodat de kleur lang mooi blijft. Hydrateer met maskertjes en gebruik shampoos voor gekleurd haar. Zo kan je zolang mogelijk shinen met je nieuwe haarkleur!

De leukste haarkleuren en trends:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.