Home Beauty Wat zeggen jouw lippen over je gezondheid?

Wat zeggen jouw lippen over je gezondheid?

lippen
© Adrianna Williams/Corbis
Mooi verzorgde lippen worden als een teken van schoonheid en vrouwelijkheid gezien. Maar wist je dat de staat van je lips ook iets kan zeggen over je gezondheid?

Roze, zachte lippen

Gefeliciteerdje lippen zijn gezond! Als je genoeg water drinkt en bij heel koud of heel warm weer een verzorgende lippenbalsem gebruikt (zoals onderstaande tube van L’Occitane), zouden ze roze en zacht moeten zijn. Zo niet, lees dan snel verder!

Lippenbalsem Shea Ultra Rich van L’Occitane, € 8,00

Gesprongen lippen

Als je bijna altijd last hebt van droge en gesprongen lippen, kan dat wijzen op een allergie. Veel mensen zijn zonder het te weten allergisch aan bepaalde make-up producten. Merk je dat je last hebt van gesprongen lips? Probeer dan eens wat andere producten uit en houd in de gaten of er iets verandert.

Kapotte mondhoeken

Als je last hebt van droge of jeukerige mondhoeken, kan je een ijzertekort hebben. Meer broccoli, rood vlees en dadels kunnen een oplossing bieden. Als dat niets doet, ga je best toch even langs bij de dokter, want geïrriteerde mondhoeken kunnen in een verder stadium ook wijzen op diabetes.

Lippen
Foto: We Heart It

Bleke lippen

Heel bleke lippen, soms met een blauwe tint, kunnen een teken zijn van hart- of longproblemen. Je hart en je longen hebben allebei een effect op de hoeveelheid zuurstof die je mond bereikt. Ook een tekort aan zonlicht kan een oorzaak zijn. Lossen je wandelingetjes in de zon niets op? Dan zie je best je dokter.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.