Home Beauty Dit moet je eten om je haar sneller te laten groeien

Dit moet je eten om je haar sneller te laten groeien

copyright: Instagram

We’ve all been there: naar de kapper gaan en vragen om ‘enkel de puntjes’ eraf te knippen en hopla je loopt met vijf centimeter minder haar naar buiten. Om nog maar te zwijgen over die afschuwelijke pony die jaren later nog steeds niet lijkt te zijn terug gegroeid … Daarom: een handig overzicht van voedingsmiddelen waarvan je haar een flinke groeispurt krijgt.

1. Zalm

Zalm zit tjokvol met vitamine D en proteïnen, wat wonderen doet voor de sterkte van je haar. Bovendien bevat het ook veel omega 3, wat haargroei bevordert door je hoofdhuid gezond te houden.

2. Gele paprika

Deze zoete groente bevat een grote dosis vitamine C. Dat is top voor je lokken aangezien vitamine C een antioxidant is dat je haarwortels versterkt én haarbreuk voorkomt.

3. Oesters

Toegegeven, het ligt niet voor de hand om dagelijks oesters te eten (we wish!), maar oesters zitten vol zink, een stof die haarverlies voorkomt. Vanavond misschien toch eens langs de viswinkel passeren …

4. Eieren

Eieren bevatten – net zoals zalm – veel omega 3, en een stof genaamd ‘biotine’, iets wat ook in supplementen bestaat om haargroei te versnellen. Let wel op: de biotine zit in het eigeel, niet in het eiwit. Als je te veel eiwitten eet, bekom je net het tegenovergestelde effect aangezien die de opname van biotine in je lichaam tegengaan.

5. Zonnebloemzaad

Slechts een handjevol zonnebloemzaadjes af en toe helpen je enorm met vitamine E, wat op zijn beurt zorgt voor de doorbloeding naar je hoofd en snellere haargroei.

6. Zoete aardappel

Zoete aardappel zit bomvol bètacaroteen, een stof die je een gezonde hoofdhuid bezorgt en haargroei bevordert. Hou het wel enkel bij voedsel met bètacaroteen erin (zoete aardappel, wortel, spinazie, …), supplementen bevatten namelijk een te hoge concentratie en zijn niet gezond voor je.

7. Avocado

Avocado’s zitten vol met essentiële vetten en zijn dan ook terecht een klassiek beautyingrediënt. Meng wat avocado met zure room en breng het aan op je hoofdhuid en haren. Laat 10 minuten intrekken en spoel het dan af. Deze combo verwijdert de dode huid en stimuleert haargroei tegelijkertijd.

8.  Amandelen

De noten zullen je haar langer en dikker maken door de biotine die ze bevatten. Eet één handjevol per dag en binnen de twee maanden zal je al verandering zien.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.