Home Beauty Zó krijg je een superzachte huid

Zó krijg je een superzachte huid

huid
Foto: Photo News

Een superzachte en gladde huid onmogelijk? Not at all! Met deze makkelijke tips hou jij je huid altijd soft en glowing als een babyvelletje.

1. Hands off

Je weet inmiddels wel dat je echt niet aan je puistjes mag zitten (dit zorgt voor littekens en donkere plekken), maar eigenlijk moet je helemaal niet aan je gezicht zitten. Nope, dat betekent ook dat je niet met je kin op je hand mag rusten terwijl je naar je crush staart, of je vingers tegen je voorhoofd mag houden als je iets bent vergeten. Deze slechte gewoontes zorgen ervoor dat je bacteriën aanbrengt op je huid, waardoor je puistjes en verstopte poriën krijgt. Niet echt het geheime recept voor een zachte huid dus…

2. SPF

Zonnecrème heb je áltijd nodig. Met de nadruk op altijd. En niet alleen omdat je niet als een rode tomaat door het leven wilt gaan. Zonnestralen drogen namelijk ook je huid uit, waardoor die minder zacht zal worden. Om nog maar te zwijgen over die rimpels die later veel sneller zullen verschijnen! Smeer je dus niet alleen in met zonnecrème op het strand, maar verwerk het in je daily routine. Een makkelijke manier is om een dagcrème of BB-crème te gebruiken met SPF in. Zo moet je niet elke ochtend twee crèmes smeren.

Voedende dagcrème met SPF 15 – Kruidvat – € 5,49

Opgepast: de SPF in zulke crèmes is meestal niet heel hoog. Op zonnige dagen waarop je veel buiten bent, gebruik je dus best wel een zonnecrème met factor 30 of 50.

3. Scrub

Wees lief voor je huid en zeg vaarwel tegen dode huidcellen. Scrub je huid een of twee keer per week voor een zachte en gladde huid. Pas wel op dat je niet té vaak scrubt, want hier kan je huid weer van uitdrogen of ontstoken raken.

4. Scheer slim

We gaven je al eens scheertips, maar we herhalen deze graag nog eens: scheerschuim of scheergel is geen optie, maar een echte must. Wanneer je geen gel of schuim gebruikt, kan je huid geïrriteerd raken. Met de juiste gel of schuim, gaat scheren een stuk makkelijker en hier wordt je huid een stuk zachter van. Gebruik ook een goed scheermesje, het liefst met meerdere blades. Sommige scheermesjes hebben hydraterende ingrediënten, die je huid nog uren zacht houden.

5. Moisturize

Smeer je meteen na het douchen in met bodylotion. Bewaar je moisturizer in de badkamer zodat je het niet vergeet, en zorg dat je dit elke dag doet. Nivea heeft nu zelfs een bodylotion die je nog ín de douche smeert, op je natte huid. Zo vergeet je’t zeker niet. Binnen no time heb jij een superzacht huidje!

Body milk onder de douche – Kruidvat – € 7,29

Meer tips:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.