Home Blog Mijn favoriete boeken over bloggen

Mijn favoriete boeken over bloggen

Op internet kun je eindeloos veel blogs vinden, ook in Nederland komen er elke dag steeds meer bij. Já, bloggen is hip! Twijfel jij al een tijdje om een eigen blog te beginnen en weet je nog niet zo goed hoe? Dan zijn deze boeken over bloggen misschien wat voor jou! 

Bloggen als een pro in 60 minuten – Elja Daae
Dit boek kreeg ik cadeau met kerst. De volgende dag begon ik meteen aan het boek, en voor mijn gevoel had ik het zelfs binnen 60 minuten uit! Blogexpert Elja Daae vertelt je in het boek dat met authenticiteit, focus en toewijding iedereen een goede blog kan starten. Elja behandelt in haar boek hoe je persoonlijk blogt, hoe je een niche kiest, slim bloggen, de kracht van bloggen met regelmaat, en nog veel meer. Het is een erg fijn boek voor als je wilt beginnen met bloggen maar niet zo goed weet hoe je moet beginnen of hoe je het moet aanpakken. Maar ook zeker leuk om te lezen voor degene die al blogt en wat meer wil leren. Dit boek inspireert, informeert en motiveert je om te gaan bloggen!

De blog bijbel – Carlijn Bekker
Dit boek trok mijn aandacht door de leuke en vrolijke illustraties. Toen ik door het boek bladerde kwam ik veel interessante hoofdstukken tegen, en besloot ik het boek mee naar huis te nemen. Het boek leest fijn doordat het met humor is geschreven in begrijpelijke taal.In het boek worden onderwerpen behandeld als: bezoekers, Google Analytics, creativiteit, inhoud, foto’s, en nog veel meer. Achterin het boek staat ook een aantal interviews met bekende bloggers die erg inspirerend en leuk zijn om te lezen. Dit boek kan ik zeker aanraden aan alle beginnende bloggers!

Bloghelden – Frank Meeuwsen
Het boek van Frank Meeuwsen is een ander soort boek dan de vorige twee maar zeker niet minder interessant! Het boek gaat niet uitgebreid in op hoe bloggen werkt of hoe je een ‘betere’ blogger wordt. Bloghelden beschrijft de geschiedenis van meer dan tien jaar webloggen in Nederland (1995-2005). Ontzettend interessant en ook nog eens inspirerend! Het is een vlot geschreven boek, en het geeft je inspiratie en leuke ideeën voor jouw blog. Het blogwoordenboek achterin is ook erg leuk om te lezen. Als je wat meer wilt weten over de Nederlandse blog geschiedenis is dit boek zeker een aanrader.

 Blog Inc. – Joy Deangdeelert Cho
Dit was mijn aller eerste boek over bloggen dat ik in Londen kocht. Dit boek is dan ook alleen in het Engels verkrijgbaar, maar zeker de moeite waard om te lezen. Blogger Joy Cho van ohjoy.blogs, biedt deskundig advies over het starten en het kweken van een blog, over ontwerp en financiën, het aantrekken van lezers, en nog veel meer. Ook in dit boek vind je veel interviews met bekende bloggers. Joy Cho legt in haar boek duidelijk uit hoe je een blog schrijft en hoe deze door anderen gelezen kan worden. Doordat ze zoveel van haar eigen ervaringen deelt,  is het extra leuk om te lezen. Het is net alsof een vriendin je alles vertelt. Dit boek heeft mij veel geleerd over bloggen, dingen die  ik voorheen nog niet wist of waar ik zelfs nog nooit van had gehoord.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.