Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

16 dingen die iedereen als kind heeft gedaan

We zijn allemaal verschillende mensen, maar eigenlijk lijken we ook zo erg op elkaar! Vooral als je van dezelfde generatie bent. In deze 16 situaties herken je ongetwijfeld jezelf als kind. Leuk om weer eens aan die mooie tijden terug te denken :-).

1| Afluisteren

Iedereen heeft wel eens iemand afgeluisterd. Herken je nog dat je je ouders ging afluisteren als er bijvoorbeeld ruzie was? Je deed het afluisteren natuurlijk heel sneaky. Ik ging bovenaan de trap zitten met mijn slaapkamerdeur open, zodat ik meteen weer de slaapkamer in kon rennen zodra de deur open ging.

2| Snoepjes uit de schepbakken van de Jamin of Kruidvat pikken

En wat genoot je van die snoepjes!

3| Mama’s make-up en/of kleding stelen

Nouja stelen is het niet echt, je pakte gewoon wat make-up uit de badkamer en ging kijken hoe het werkte. Bij mijn oma ging ik me vaak verkleden met m’n nichtjes. We doorzochten al haar kasten.

bezig 4 x

Het resultaat van een keer verkleden haha.

4| Te laat thuiskomen

Je moest om 17:00 uur thuis zijn, maar het was zo gezellig met je vriendjes op het speelplein. Omdat je het zo gezellig was bleef je nog eventjes iets langer. Wat maakt het nou uit? Het was toch nog licht?

5| “Maar zij mogen ook naar de speeltuin”

Al je vriendjes mogen naar de speeltuin, maar jouw mama wilde liever dat je thuis bleef. Je beste argument was “maar iedereen mag”. Zij mogen toch ook naar de speeltuin? Waarom ik dan niet?

6| s’ Avonds tijd rekken

Je weet dat je om 20:00 uur al moest slapen. Maar dat wilde je natuurlijk niet! Tijd rekken was de optie. Om 19:55 nog even aan mama vragen of je een toetje mocht, of gewoon hopen dat mama de tijd niet doorhad.

7| Een zandkasteel bouwen tegen de zee

Zandkastelen bouwen was het helemaal! Maar jouw zandkasteel moest natuurlijk wel resistent zijn tegen grote boze golven. Een klein probleempje: meestal bouwde je te ver van de zee waardoor je het niet kon testen. Of je bouwde juist te dicht bij de zee waardoor je kasteel al snel was geruïneerd.

8| Spelletjes en speelgoed

bezig 7x


Je lievelingsspeelgoed was bijvoorbeeld Lego, Playmobil of Petshop. Je hoopte altijd dat je weer iets nieuws mocht kopen van mama’s geld om je verzameling uit te breiden.

Naast dit speelgoed had je ook leuke games voor op de PC waar je mogelijk een lichte verslaving aan had. Denk maar aan Rollercoaster Tycoon, Zoo Tycoon, Habbo Hotel of gewoon simpele ‘aankleed’ spelletjes op spele.nl. Mijn lievelingsspeelgoed was duidelijk de elektrische BMW :-). Broeeem.

9| Ik ben Bloem!

Ik weet het niet zeker maar ik denk dat ik niet de enige was die dit heeft gedaan. Je keek bijvoorbeeld Winx Club met je zusje of een vriendin en je moest even duidelijk maken dat jij Bloem was en dat zij iemand anders mocht zijn. Volgens mij heb ik er zelfs een ruzie over gehad met mijn zusje haha.

10| Walkie Talkies stonden op je wish list

Oh wat wilde ik die graag hebben!

11| Jaloers op speelgoed van anderen

Je beste vriendinnetje had veel meer speelgoed dan jij! Het liefst speelde je altijd bij je vriendinnetje en ondertussen was je erg jaloers.

12| Tandarts angst

Je zit bij de tandarts en het gaat helemaal goed. Je hebt gelukkig geen gaatjes, maar omdat je al je melktanden al hebt gewisseld moet je nu een bitje met glazuur. Iewl! Sorry dat ik jullie herinner aan deze vieze smaak.

13| Je was moeilijk met eten

Groente wilde je nooit eten, het liefst at je vooral chips en koekjes. Met cola natuurlijk. Maar dat vond mama niet goed. s’ Avonds moest je eten wat de pot schaft, maar daar was je vaak niet blij mee. Nu kun je lekker zelf (gezonde) koekjes bakken, lees hier mijn recept voor gezonde chocolate chip cookies.

14| Niet kunnen slapen de dag voor je verjaardag

De dag voor je verjaardag lag je vaak wakker van de adrenaline. -Morgen word ik al weer 10! Wat voor een cadeautjes zou ik krijgen?-

15| Finding Nemo en/of The Lion King waren je lievelingsfilms

En wat waren dat zielige films! Arm visje en arm leeuwtje. Ik vind het trouwens nog steeds leuk om ze af en toe te kijken.

16| Mario kart

Ik zit in de generatie waar de Nintendo DS ineens ontstond. Ik nam mijn DS overal mee naar toe en samen Mario Karten op school was ook heel erg leuk! Zelfs in het vliegtuig met wildvreemden heb ik Mario kart gespeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '