Home Blogs Tips voor het schrijven van een motivatiebrief

Tips voor het schrijven van een motivatiebrief

Het aanmeldseizoen voor scholen is aangebroken. Een vervolgopleiding kiezen is al moeilijk genoeg. Om het proces iets gemakkelijker te maken, geef ik jou vier tips voor het schrijven van een motivatiebrief die je voor elke sollicitatie kunt gebruiken.

1. Ken jezelf
Jij weet vast goed wie je bent, maar degene die jouw motivatiebrief leest kent jou niet. Neem de tijd en denk na over wie jij bent, de hobby’s die je uitvoert en wat je interesses zijn. Wat maakt jou uniek? Denk na over welk beeld je wilt schetsen bij de lezer.

2. Maak notities
Houd de komende tijd je notitieboekje bij de hand. Schrijf in dit notitieboekje de dingen op die je te binnen schieten om ze vervolgens te noemen in je motivatiebrief.

3. Noem alleen relevante dingen
Neem de vacature waar je op reageert eens onder de loep en lees het profiel goed. Of als je een brief schrijft naar je toekomstige school, denk dan eens na over wat voor leerlingen zij zoeken. Pas je brief hierop aan en noem alleen dingen die echt belangrijk zijn om te noemen.

4. Laat je brief checken
Na al die keren dat je jouw eigen motivatiebrief hebt gelezen, zie je jouw spelfouten of ongelukkige zinnen gemakkelijk over het hoofd. Laat dus altijd je brief nog even checken, bijvoorbeeld door je ouders.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.