Home Blogs 5 Tips om minder geld uit te geven

5 Tips om minder geld uit te geven

De zomervakantie is meestal een dure periode. Veel leuke dingen doen, genoeg tijd om te winkelen en meestal ga je ook nog op vakantie. Je centen raken snel op in deze periode. Ik wil er een beetje op letten dat ik niet teveel spendeer. Daarom deel ik deze tips!

1| Weddenschap maken
Klinkt gek hè? Deze tip heeft ook twee kanten, want het kost natuurlijk geld als je een weddenschap niet wint. Ik heb de weddenschap zelf bedacht nadat ik op mijn bankrekening had gekeken. Binnen 2 maanden heb ik een nieuwe laptop, nieuwe telefoon en twee vakanties betaald (heftig!). Daarnaast heb ik een kleine shopverslaving, wanneer ik iets leuks zie kan ik het vaak niet weerstaan en koop ik het. Terwijl ik eigenlijk helemaal geen kleding meer nodig heb. Herkenbaar?
bezig 5 x
Dus bedacht ik de volgende weddenschap met mijn vriend:
Ik mag tot het einde van de zomervakantie (1 september) maar één kledingstuk/paar schoenen, of één make-up product of één accessoire kopen!  Ik mag dus tot 1 september maar één artikel kopen. Oke, ik moet het bekennen…ik heb nu al iets gekocht en dat is een nieuwe portemonnee van Bershka.

Als ik meer dan 1 artikel aanschaf, moet ik de helft van mijn vriend zijn nieuwe portemonnee betalen.

Kortom: maak een weddenschap (soort spelletje) met iemand waardoor je minder geld gaat uitgeven!

2| Laat je pinpas gewoon thuis.
bezig 6 x

Als je geen geld mee hebt, kun je het ook niet uitgeven! Dus laat soms je pinpas lekker thuis liggen zodat je ook niet in de verleiding komt om toch nog een crop top aan te schaffen die je eigenlijk niet nodig hebt.

3| Stel een spaardoel en beloon jezelf.
Voorbeeldje: je stelt als doel om op 1 september 2015 een bedrag van 1000 euro op je spaarrekening te hebben staan. Als dit je lukt mag je jezelf belonen met iets leuks. Natuurlijk niet iets wat te duur is. :-) Denk bijvoorbeeld aan een mooi nieuw hoesje voor je telefoon of een nieuwe zonnebril.

4| Geef maar een paar een bepaald percentage van je totale salaris uit.
Zo kun je bijvoorbeeld tegen jezelf zeggen dat je 60% van je salaris op een spaarrekening zet, en de rest mag uitgeven. Of bijvoorbeeld dat je 10% van je salaris aan kleding mag uitgeven.

5| Verkoop eerst kleding voordat je nieuwe kleding koopt.
Je hebt vast een best volle kast waarvan je meer dan de helft nooit meer draagt. Deze kun je natuurlijk goed verkopen voor een klein geldprijsje. Je kunt bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je 2 kledingstukken moet verkopen voordat je weer iets nieuws mag kopen.
bezig 2x

Succes!

Marloes geeft hier nog 5 basic tips om geld te besparen.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.