Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

5x Depop tips

Je hebt vast eens gehoord van Depop, misschien heb je zelf de app op jouw telefoon staan maar doe je er verder niets mee. Dit was voor mij eerst ook het geval. Aangezien mijn kledingkast inmiddels uitpuilt, heb ik toch maar eens gekeken naar de app en kan ik jullie nu 5 Depop tips geven!

DSC_0895

#1 Draag het item

De meeste tips in dit artikel zullen gaan over de fotografie op jouw Depop account. De fotografie is tenslotte grotendeels bepalend of de koper jouw item wel of niet koopt. Tijdens het verkopen heb ik gemerkt dat potentiële kopers het prettig vinden als je het item zelf draagt op de foto. Zo kunnen ze zich beter inbeelden hoe het hunzelf zal staan.

DSC_0884

#2 Details matter

Maak zoveel mogelijk foto’s: voorkant, achterkant, zijkant (als dat van toepassing is) en natuurlijk de details. Hoe meer foto’s, hoe beter het item zichtbaar is en hoe makkelijker de persoon die het bekijkt een keuze kan maken tussen aanschaffen of verder scrollen.

DSC_0872

#3 Bedenk een stramien

Bedenk een vaste manier van foto’s maken. De omgeving van jouw Depop shop ziet er uit als een Instagram feed. Dus zorg er voor dat iedere eerste foto op bijvoorbeeld dezelfde plek is genomen. Een simpele witte muur is save.

#4 Instant payment

Maak het de koper gemakkelijk en zet de “instant payment” aan in jouw Depop shop. Zo kunnen ze met slechts een paar klikken betalen via PayPal. Zelf hoef je deze functie alleen in te schakelen en een PayPal account koppelen – waar weer jouw bankrekening aan gekoppeld is.

#5 Bedankbriefje

Stop moeite in het inpakken van het item dat je verkocht hebt en schrijf een bedankbriefje. Hoe leuk zou je het zelf vinden als je een mooi verpakt pakketje ontving? Zo engage je met de koper en wie weet kopen ze nog eens een item uit jouw Depop shop!

Hoop dat je deze tips handig vind. Laat me weten wat jouw ervaringen zijn met de app.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '