Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

6 Tips tegen een kater

Heb je op een feestje net iets teveel drankjes op, en moet je de volgende dag vroeg opstaan? Je voelt je dan op z’n zachtst uitgedrukt rot. Hier zijn een aantal tips om katers te voorkomen, en om katers te ‘genezen’. Succes!

Inline image 1



1| Zorg voor een goede bodem en blijf dooreten tijdens het drinken


Voordat je naar de kroeg gaat kun je er het beste voor zorgen dat je een goede bodem hebt. Eet dus goed vooraf en neem gedurende de avond snacks tussendoor. Vermijd pittig eten! Vet eten is wel weer een aanrader om een kater te voorkomen.

2| Drink water

kater1


Super tip: drink na elk glas alcohol een glas water! Water drinken helpt tegen het uitdrogen van je lichaam. Dus ook als je ‘s nachts thuiskomt: drink eventjes wat water. En zet een flesje water naast je bed. Ik drink altijd nog even een glaasje melk voor het slapen gaan, dat werkt ook echt!

3| Night snack

Is het feestje bij iemand thuis of bij jou thuis? Probeer wat tomaatjes en een komkommer te kopen. Ohja en wat zout. Eet de tomaatjes en komkommer met wat zout erbij (niet te veel). Dit helpt ook zeker tegen een kater de volgende ochtend.

Ohja, een eitje (met zout) in de nacht zal ook helpen om een kater te voorkomen. Kost wel wat meer tijd.

4| Neem extra vitaminen

Als je ‘s nachts thuis komt na een feestje is het slim om multivitaminen te nemen. Let op dat je er niet teveel inneemt. Dan kun je juist snel misselijk worden.

5| Niet teveel drankjes

Het klinkt misschien heel braaf en ongezellig, maar drink met mate is toch ook een goede tip. Tenminste, als je een kater wilt voorkomen. Je merkt in de ochtend wel het verschil tussen 2 drankjes of 4. Luister naar je lichaam, en wat je grenzen zijn. Als je aangeschoten bent frisdrank, of gewoon water natuurlijk, zoals ik al aangaf bij tip 1.

6|Herstellen na een kater

Heb je toch een kater? Probeer eens zo’n anti-kater tablet. Ze verkopen die bij de meeste drogisterijen aan de kassa. Ook kan het helpen om een gezond fruitsapje of smoothie te nemen. Bekijk hier twee recepten. Ontbijt goed, met stevig bruin brood, ei, kaas, vleesbeleg of bijvoorbeeld cornflakes. En ik kan het niet vaak genoeg zeggen: water!

"kater2%

Let op: Om alcohol te drinken of kopen moet je voldoen aan de minimum leeftijd volgens de Nederlandse wet. Onder die leeftijd is het strafbaar. Ook is het verstandig om te drinken in mate. Meer info over dit onderwerp vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '