Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

BEAUTY: je ogen groter laten lijken

Je ogen zijn erg belangrijk als het om je gezicht gaat. Grote ogen laten je gezicht spreken! Wist je dat je met make-up je ogen veel groter kunt laten lijken? Ik geef een aantal tips hoe je dit het beste kunt doen.

Gebruik een wimperkruller

Heb jij van jezelf geen gekrulde wimpers? Gebruik dan, voordat je mascara op doet, een wimperkruller. Krullende wimpers geven je ogen een open uitstraling en geven minder schaduw. Schaduw wil je natuurlijk niet want dat verkleint je ogen!

DSC_0396

Wit oogpotlood

Een donkere lijn op je waterlijn maakt je ogen heel erg klein. Gebruik dus geen donker potlood meer, maar een wit of nude oogpotlood! 

Mascara

Gebruik niet teveel mascara! Spinnenpoten verkleinen je ogen alleen maar. Maak je wimpers aan de buitenkant iets dikker dan de rest van je wimpers, dit doen je wimpers optisch verlengen. Minimaliseer je mascara op de onderste wimpers tot een heel klein beetje, anders lijken je ogen erg zwaar.

DSC_0390 

Witte oogschaduw

Wat moet je nou met witte oogschaduw? Wit is niet de meest gebruikte kleur als het om oogschaduw gaat. Toch is witte oogschaduw echt een musthave voor in jouw beauty-verzameling! Een beetje witte oogschaduw aan de binnenkant van je ogen zullen je ogen laten stralen.

Schaduw in je arcadeboog

Laat de smokey eyes maar achterwege voor een avondje stappen, want als je grotere ogen wilt creëren, kun je het beste voor nude kleuren kiezen. Gebruik een lichte nude kleur op je gehele ooglid en aan de buitenkant en op je arcadeboog kan je een iets donkerdere tint aanzetten om meer vorm en diepte aan het oog te geven. Je arcadeboog is het bot dat je voelt net boven je ooglid. Zet de buitenkant van je arcadeboog aan naar beneden toe tot aan de wimperrand. Blend hierna de oogschaduw mooi uit naar de binnenkant van je oog.

DSC_0404

DSC_0418

Eyeliner

Gebruik je eyeliner van buiten naar binnen van dik naar dun, met het liefst nog een kleine ‘cat eye’ aan het einde van je eyeliner. Hierdoor krijgen je ogen een mooie, ronde vorm! Ook kun je een beetje kohlpotlood op je bovenste waterlijn aanbrengen, dus tegen je bovenste wimpers aan. Dit voelt een beetje raar, maar dat went al snel!

Wenkbrauwen

Je wenkbrauwen zijn ook niet geheel onbelangrijk. Je wenkbrauwen bepalen je hele gezichtsvorm, dus het is belangrijk dat deze goed in vorm zijn gebracht. Epileer je wenkbrauwen goed, want dat zorgt voor een frisse en open blik. Een beetje lichte oogschaduw op je wenkbrauwbot helpt hier ook al bij!

DSC_0421

DSC_0428

Zoals je op bovenstaande foto’s kunt zien maken deze tips je ogen een stuk sprekender! Op de tweede foto heb ik zwart kohlpotlood op mijn waterlijn aangebracht, wat mijn ogen een stuk kleiner maakt! De witte oogschaduw geeft me een frisse blik en ik zie er minder moe uit.

Gebruikte jij deze tips al?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content