Home Blogs BEAUTY: masker van aspirine

BEAUTY: masker van aspirine

Last van onzuiverheden? Ik mag dan wel geen 16 meer zijn, maar ik heb echt nog wel eens last van puistjes op mijn gezicht. Dit aspirine masker schijnt heel goed tegen rode onzuiverheden te helpen en wordt zelfs een acné killer genoemd. Ik ben benieuwd…

DSC_0286

Waarom werkt aspirine tegen puistjes of acné? De werkzame stof van aspirine is acetylsalicylzuur. Acetylsalicylzuur gaat ontstekingen tegen, en verweekt de bovenste hoornlaag, waardoor dode huidcellen verwijderd worden. Hierdoor zullen puistjes na een behandeling met een aspirine masker verminderd zijn en zal je huid er weer gaver en stralender uitzien. Acetylsalicylzuur wordt ook vaak in anti-acné middelen gebruikt, maar daar zit ook vaak alcohol en andere irriterende stoffen in. Met dit masker hoef je dat allemaal niet te gebruiken!

DSC_0289 DSC_0292

Gebruik 1 aspirine pilletje. Let er wel op dat je echt aspirine gebruikt en geen paracetamol, daar zit namelijk geen acetylsalicylzuur in. Maal het pilletje helemaal fijn tot een poeder en doe er dan 1 druppel water bij. Als je per ongeluk teveel water toevoegt, kun je gewoon nog een aspirine pilletje (gemalen) bij het mengsel doen. Je hebt dan alleen iets meer!

DSC_0308

Breng het mengsel direct aan op de plekjes waar jij je onzuiverheden hebt zitten. Ik doe op al mijn rode plekjes een klein beetje. Na een paar minuten merk je al dat het water opdroogt en dat het poeder een beetje naar beneden valt. Probeer tijdens dit masker dus stil te zitten! Ik laat het ongeveer 10 minuutjes op mijn huid zitten. Ik voel dat het een beetje prikkelt, maar dit overheerst niet.

11 mei

Resultaat? Mijn plekjes zijn niet weg maar ze zijn zeker minder rood. Ik heb dit masker eigenlijk nog nooit gebruik, maar ik ga het echt nog een keer gebruiken als er ineens een grote puist komt op zetten.

Dit masker is echt voor je rode plekjes bedoelt. Wil je liever een masker voor je hele gezicht? Probeer dan eens deze scrub van rozenblaadjes.

Ga jij dit masker met aspirine ook proberen? Heeft het geholpen? 

Heb je liever een kant-en-klare masker of crème tegen puistjes? Probeer dan deze crèmes eens. Het voordeel van een masker zelf maken is dat je weet wat er in zit, maar deze crèmes zijn zeker ook goed voor je huid!

Schermafbeelding 2015-05-12 om 11.42.55Schermafbeelding 2015-05-12 om 11.44.00Schermafbeelding 2015-05-12 om 11.44.38

Let op! Ik vind het leuk om zelf mengsels te maken en uit te proberen, maar ben natuurlijk geen huidexpert. Als je huid heel gevoelig is of je hebt bijv. een huidaandoening zou ik altijd afraden om iets op je huid te smeren dat niet door een erkende dermatoloog of dokter is voorgeschreven.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.