Chocolate chip cookies
Voor ongeveer 14 grote koeken heb je het volgende nodig:
– 70 gram basterdsuiker
– 1 ei
– 115 gram zelfrijzend bakmeel
– 100 gram boter
– Een theelepel bakpoeder
– 120 gram chocolade
– Een beetje zout
Allereerst meng je de zachte boter met de suiker. Vervolgens mix je de rest erbij, maar de grof gehakte chocolade roer je er aan het einde doorheen.
Wanneer het een goed mengsel is geworden, verdeel je het met twee lepels in kleine bergjes over de bakplaat. Laat wel genoeg ruimte tussen de koekjes, want in de oven worden ze een stuk groter!
De koekjes gaan 15 minuten in een oven van 175 graden.
Na een kwartiertje onrustig wachten, is mijn nieuwe voorraad koekjes eindelijk klaar. Ik strooide er wat kokos overheen en mocht ze eindelijk proeven…
Ben jij ook fan van zulke koekjes?
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier