Home Blogs De voordelen van groene thee

De voordelen van groene thee

Met dit koude weer is een warm kopje thee natuurlijk heerlijk. Maar wist je ook dat thee voordelen voor je gezondheid heeft? En dan heb ik het met name over groene thee. Groene thee is een van de gezondste dranken die er bestaat, deze zit vol antioxidanten en belangrijke voedingstoffen die een krachtig effect hebben op ons lichaam. De thee draagt bij aan het verbeteren van hersenfuncties, vet verbranding, verkleint de kans op ziekte (wordt er gezegd) en heeft nog meer ongelooflijke voordelen.


1- Groene thee bevat verschillende bioactieve samenstellingen die de gezondheid verbeteren.

Groene thee is meer dan alleen een groen vloeibaar goedje. Veel van de bioactieve samenstellingen die gevonden worden in de thee bladeren bevatten grote hoeveelheden belangrijke voedingstoffen. Ze zitten vol met polyfenolen, die fungeren als krachtige antioxidanten. Deze stoffen verlagen het vormen van vrije radicalen in ons lichaam, die schadelijk voor onze gezondheid zijn. Ze beschermen onze cellen en moleculen tegen beschadigingen. Deze schadelijke vrije radicalen spelen een rol in het ouderdomsproces en bij ziektes.
groene thee bevat ook kleine hoeveelheden mineralen die belangrijk zijn voor de gezondheid.

2- De stoffen in groene thee kunnen hersenfuncties verbeteren en je slimmer maken.

Groene thee doet meer dan je wakker houden door de cafeïne, er wordt namelijk ook beweerd dat dit je slimmer zou kunnen maken. Het ingrediënt cafeïne werkt als een stimulerend middel. Groene thee bevat niet zo veel cafeïne als koffie, maar genoeg om een reactie op gang te brengen zonder de nerveuze bijwerkingen die we associeren met een te veel aan cafeïne. Wat de cafeine doet in ons brein is het blokkeren van een neurotransmitter genaamd Adenosine. Hierdoor vergroot je juist de vrijlating van neuronen en de concentratie van neurotransmitters zoals dopamine. Cafeine zou moeten bijdragen aan verschillende aspecten en functies in ons brein zoals het verbeteren van ons humeur, waakzaamheid, reactievermogen en geheugen.
Bovendien bevat groene thee naast cafeine ook een aminozuur genaamd L-theanine, die bijdraagt aan de bloedtoevoer van onze hersenen. De combinatie van cafeine samen met L-theanine zou volgens geruchten zeer goed samen gaan. Deze combinatie van de twee werkt bijzonder krachtig als het aankomt op het verbeteren van onze hersenactiviteiten.

3- Groene thee verhoogt de vet verbranding en fysieke uithoudingsvermogen.

Als je kijkt naar de ingrediëntenlijst van vele afval supplementen, is de kans groot dat je groene thee ertussen zal zien staan. Er wordt gezegd dat groene thee onze vet verbranding en metabolisme zou kunnen verhogen. zo zou cafeine zelf ook invloed hebben op het verbeteren van ons fysieke uithoudingsvermogen, door de vetzuren uit onze vetreserves te halen en deze te gebruiken voor andere doeleinden zoals verbranding voor energie.

4- De antioxidanten in groene thee zouden de kans op ziekte verminderen.

Het is bekend dat oxidatieve schade bijdraagt aan het ontwikkelen van verschillende ziektes. Ik heb gehoord dat antioxidanten deze schaden tegen zouden kunnen gaan, door de beschermende functies die ze bezitten. En zoals ik al eerder had beschreven is groene thee een uitstekende bron van krachtige antioxidanten.

* Ik ben natuurlijk geen arts of wetenschapper, dit is informatie die ik zelf ben tegen gekomen en heb opgezocht.

Het is goed om te weten dat je beter geen melk aan je groene thee kunt toevoegen. Dit zou namelijk de ware van de antioxidanten doen verlagen.

5- Groene thee doodt bacteriën, wat kan bijdragen aan een gezonde mondhygiëne en de kans op infecties verlaagt.

De nummer één bacterie die verantwoordelijk is voor een schadelijk gebit, heeft een beetje een gekke naam, streptococcus mutans. Deze bacterie veroorzaakt het vormen van tandplak en tandsteen en is de nummer een bijdrager van gaatjes en tand-verderf. De stoffen gevonden in de groene thee bladeren kan de groei van deze bacterie verhinderen. Het consumeren van groene thee hangt dus samen met een verbeterde mondhygiëne en een laag risico op gaatjes (het schijnt dat de thee ook een slechte adem tegengaat).

6- Groene thee kan je helpen om af te vallen 

We weten nu, als we de geruchten die rondgaan geloven, dat groene thee, op korte termijn ons metabolisme zou moeten doen verhogen, het spreekt daarom voor zich dat groene thee je eventueel kan helpen om gewicht te verliezen. Er wordt gezegd dat groene thee bladeren het percentage lichaamsvet verminderen, vooral rondom de buik.  Je kunt dit wel met een korreltje zout nemen, want dit werkt niet voor iedereen. Elke lichaam is anders en reageert daarom anders. Bovendien speelt de levenswijze en het eetpatroon van het persoon ook een grote rol, wil dit effect hebben.

7- Groene thee draagt bij aan een gezonde huid.

Door de vele antioxidanten en ontstekingsremmende effecten van de thee, dragen deze bij aan een gezonde huid en verminderen rimpels en vertragen het ouderdomsproces. Veel huidverzorgingsproducten bevatten ook groene thee extracten.

8- Groene thee verlaagt het risico op een vroege dood en helpt je langer te leven

Natuurlijk gaan we allemaal dood, ieder op zijn tijd, dat is onvermijdelijk. Maar gegeven dat groene thee drinkers een verlaagt risico hebben op ziektes, klinkt het logisch dat dit kan bijdragen tot een langer en gezonder leven.

Dus heb je weer eens dorst, en ben je geneigd om een glas water te vullen, gooi er dan de volgende keer een thee zakje bij in. Groene thee is verkrijgbaar in verschillende smaakjes, zelfs in de variant van koude dranken – je zult jezelf later dankbaar zijn!

* Natuurlijk is een gezond dieet en sporten de belangrijkste basis voor de gezondheid van de mens. En is ziek worden helaas soms niet te voorkomen. Dit soort tips zijn gewoon leuk als je nog extra aandacht wilt besteden aan een gezonde levensstijl.

Heb jij nog een goede health tip? 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.