Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

DIY: 3 x Het Fashionista shirt

Ben jij het weekend van 21 en 22 februari aanwezig geweest bij het BFF event in de RAI? Dan ben je vast en zeker ook langs onze Fashionista stand geweest! (je kon hem niet missen). Naast de leuke foto-wall waar jij en je vriendinnen samen op de foto konden en kans maakten op leuke prijzen en de workshops die werden gegeven, kon je bij ons ook deze leuke Fashionista shirts kopen. Heb jij er ook een weten te bemachtigen? Ik laat je drie manieren zien om dit shirt nog leuker te maken.



Het enige wat je nodig hebt is je textielschaar! 



Haal je shirt uit de verpakking en leg hem plat op tafel. Nu kun je é[en van de drie DIY’s toepassen die het beste bij jou style aansluit!

De croptop 

Het eerste wat je wilt doen is de hoge kraag verwijderen. Knip simpelweg de gehele kraag weg door met je schaar langs de rand van de zoom te knippen. Heb je liever een wat wijdere hals, voor een off-the-shoulder-look? Knip hem dan iets lager uit.



Zorg dat je shirt goed plat op tafel ligt (zonder kreukels en hobbels in de stof) en knip de onderkant van het shirt weg. Dit doe je door voorzichtig in een rechte lijn net onder het nummertje 14 te knippen.



En zo simpel is het! Nu heb je van een basic t-shirt een super leuke croptop gemaakt.

Shirt met franjes



Knip voor de volgende DIY wederom weer de hoge hals weg. Dit keer niet in een ronde vorm maar creëer je een V-hals, door de stof in een punt te knippen.



Knip de zoom-lijn weg aan de uiteindes van de mouwen. Knip vervolgens met je schaar allemaal verticale strips in de mouwen. Zorg dat ze ongeveer allemaal even dik zijn.



Als je dat hebt gedaan, trek dan even flink aan de stripjes stof. Hierdoor rafelen de kantjes naar binnen toe waardoor je het effect van speelse franjes krijgt.



Zo zouden beide mouwen van het shirt eruit moeten komen te zien.



Herhaal dit zelfde proces door ook aan de onderkant van het shirt franjes toe te voegen. Knip eerste de zoom weg, knip daarna verticale strips in de stof, en trek ze stevig aan.



En zo heb jij jou Fashionista shirt een leuke bohemien twist gegeven!

De lage uitsnede



Bij de laatste DIY gaan we diep uitgesneden armsgaten maken. Dit is extra leuk om te combineren met laagjes, leuke bandeau topjes, of voor in de sportschool.

Deze laatste stappen zijn zeer eenvoudig. Knip opnieuw de hoge hals weg net als de twee eerste DIY’s. Vouw je shirt dubbel en markeer hoe laag je de armsgaten wilt hebben, door er een klein knipje in te maken.



Vouw je shirt weer open en leg hem plat op tafel. Knip nu aan beide zijden de mouwen weg, and that’s it!



Van een t-shirt naar een stoere tanktop.



Welke van de drie is jou favoriet, en ga jij rocken tijdens de komende lente en zomer dagen?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content