Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

DIY: kerstgeur

Nog een paar weken en dan is het kerst! Naast alle gezellige lichtjes die bij dit feest horen, vind ik de geur van kerst ook altijd heerlijk. De geur van dennennaalden, vuurtjes en warme kruiden is tijdens deze dagen extra lekker. Vandaag maak ik zelf een kerstgeur waardoor je hele huis heerlijk naar kerst ruikt!

Wat heb je nodig?

DSC_0006

– Een pannetje met water

– Olijfolie of zonnebloemolie

– Takjes van een kerstboom (wel een echte!)

– Kaneelstokjes

– Rozemarijn

– Kruidnagel

– Nootmuskaat

DSC_0011

Ik voeg een beetje olie aan het water in mijn pannetje toe. Ik meng het water en de olie goed door elkaar. Hierna leg ik mijn takjes van de kerstboom en de kaneelstokjes in het water. Zorg ervoor dat er genoeg water in pannetje zit, zodat alles goed kan onder dompelen.

DSC_0020

Nu doe ik al mijn kruiden erbij. Je kunt zelf kiezen wat je lekker vindt om te gebruiken. Ik kies voor rozemarijn, nootmuskaat en kruidnagel. Dit zijn warme kruiden en ik vind het heerlijk ruiken! Ik weeg de kruiden niet af, ik doe de hoeveelheden een beetje op de gok.

DSC_0023

Ziet dit er niet al super kerstachtig uit? De kleuren passen ook mooi bij elkaar!

DSC_0038

Ik zet het pannetje eventjes op het vuur. Ik wacht tot het kookt en daarna laat ik het nog 10 minuten zachtjes pruttelen.

DSC_0071

Ik zet mijn pannetje op een warmhoudplaatje bovenop de openhaard. Door het warmhoudplaatje blijft het goedje warm, waardoor de geur er lang vanaf blijft komen. Als het water na een paar uurtjes is afgekoeld, kun je het pannetje opnieuw op het vuur zetten. Je kunt er ook even kokend water bij doen als je niet zoveel tijd hebt.

DSC_0083

Het huis ruikt nu heerlijk naar kerst. De warme kruiden passen perfect bij elkaar waardoor er een heerlijke geur in huis ontstaat. Naast de heerlijke kerstgeur is dit pannetje ook een soort kerstversiering: het staat onwijs leuk!

Houd jij van de geur van kerst?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '