Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

DIY schetsboekje inbinden

Hoe leuk is het om je eigen schets- of notitieboekje in elkaar te zetten? Het inbinden van boeken is makkelijker dan je denkt. Ik hou wel van de uitstraling een zelfgemaakt pocketsized boekje. Vooral als je mooi dik schetspapier gebruikt. Erg handig als je iets moet inbinden voor een schoolproject of gewoon leuk voor jezelf om kleine schetsen en ideeën in te noteren die jou inspireren.

Dit is wat je nodig hebt:

IMG_7054

– Een liniaal

– Een potlood

– Snijmatje

– Een stuk touw, draad of lint

– Een dikke naald

IMG_7057

– Een stanleymes

– Papier naar jou keuze. Dit kan schetspapier zijn of papier met lijntjes. Dikker papier geeft het mooiste effect en beschadigd minder snel.

Je kunt zelfs je fotos op glanspapier uitprinten en deze leuk inbinden.

De opties voor jou boekje zijn eindeloos. Deze DIY is voornamelijk bedoeld om jou deze techniek te laten zien, de rest mag je zelf invullen 🙂

IMG_7058

Het eerste wat je wilt doen is bepalen hoe groot je jou boekje wilt hebben. Meet je papier op en snij deze op maat.

IMG_7060

Ik heb er voor gekozen om mijn schetsboekje net iets kleiner dan een A5-je te maken.

IMG_70612

Vervolgens markeer je het midden van je vellen papier en vouw je ze door het midden.

FotorCreated

Afhankelijk van het formaat van je boekje ga je langs de middenlijn van je vellen puntjes markeren. Omdat ik een klein boekje maak zijn drie gaatjes genoeg voor mij.

22

Zorg dat de gemarkeerde puntjes evenwijdig van elkaar zijn. Stapel je velletjes papier open op elkaar en prik er dan gaatjes in met je mesje.

2223

Vervolgens vouw je de vellen weer in elkaar en ga je beginnen met ze inbinden.

FotorCreated2

De bovenstaande afbeelding laat je stap voor stap zien hoe je het draad door de vellen papier moet hechten. Begin allereerst door een klein knoopje in het uiteinde van je draad te leggen. Steek vervolgens je naald door het middelste gat en kom via de buitenkant weer terug naar binnen door je naald door het rechter gat te steken. deze stap herhaal je voor het meest linker gat. Je eindigt weer door je draad via het middelste gat naar binnen te laten komen.

Als het goed is heb je nu twee dragen die door het middelste gat steken. Trek deze draden voorzichtig (maar erg stevig!) aan, en past op dat het papier niet uitscheurt. Leg er daarna een knoopje in en je vellen zijn ingebonden!

33

Nu kun je zelf je eigen invulling geven aan je zelfgemaakte boekje. Je kunt overigens eigenlijk alles wat het structuur van papier heeft inbinden. Denk aan foto’s (erg leuk met kleine polaroids), kaarten, inspiratiebeelden, fashion schetsen, plakboekjes etc.

IMG_7090

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '