Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Easy DIY: Wollen pompoms

Nu het nieuwe schooljaar in volle gang is, kom ik er steeds achter dat mijn schoolspullen een echte opknapbeurt verdienen. Want ehh… een agenda zonder boekenlegger? Dat kan écht niet! Ik besloot me over mijn klunzige DIY-kwaliteiten heen te zetten en aan de slag te gaan met een bol wol en een vork. Hier is ie dan: mijn DIY voor dummies!

Wollen pompoms

Stap 1: Knip een draad van ongeveer 30 centimeter af en leg die apart.

Wollen pompoms

Stap 2: Het echte werk gaat beginnen: je wikkelt de wol ongeveer 40 keer om jouw favoriete vork heen. Het beginnetje verdwijnt onder de rest.

Wollen pompoms

Stap 3: Wanneer je ongeveer zo’n resultaat hebt, mag je tevreden zijn. Je knipt de draad af en houdt het uiteinde even vast…

Wollen pompoms

Stap 4: Daar is ie: het eerder afgeknipte stukje draad! Deze haal je door de middelste opening van de vork.

Wollen pompoms

Stap 5: Vervolgens maak je bovenaan een dubbele knoop. Zorg ervoor dat je de knoop niet aan in het midden van de draad maakt. De eerder afgeknipte draad moet, na het maken van de knoop, een korte en een veel langere kant hebben. De langere draad wordt namelijk de draad die door je agenda gaat lopen.

Wollen pompoms

Stap 6: Wanneer je je bolletje van de vork afhaalt, krijg je zoiets.

Wollen pompoms

Stap 7: Vervolgens pak je een heel scherp schaartje, om de draadjes los te knippen.

Wollen pompoms

Stap 8: Het resultaat is een oneven, rommelig bolletje, maar gelukkig ben jij er om die pompom een flinke knipbeurt te geven.

Wollen pompoms

Stap 9: Het uiteinde van de draad plak je helemaal achterin je agenda, waardoor je de pompom steeds tussen de pagina’s kunt verschuiven.

Mijn agenda en ik zijn helemaal gelukkig met deze nieuwe upgrade. Ga jij het ook proberen?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '