Easy Recept: roos gebakje
Wat heb je nodig? (om zes roosjes te maken)
– abrikozen jam
– halve citroen
– 2 appels (hoe donkerder de schil hoe mooier het effect)
– kaneel
– bladerdeeg (6 stuks)
– een kom
– cupcake vorm (stevige)
– bloemWhat to do?
Stap 1: Snij de twee appels doormidden en haal het klokkenhuis eruit. Snij vervolgens de appeltjes in dunne plakken.
Stap 2: Doe water in een kom, en knijp het citroensap uit. Leg de appel plakjes in het kommetje. Zet de kom (ongeveer) voor 4.5 minuut in de magnetron op 600. Het gaat erom dat de appeltjes een beetje te vervormen zijn.
Stap 3: Pak twee bladerdeeg stukjes en leg deze een klein beetje op elkaar langs de rand. Ik heb wat bloem eronder gestrooid zodat het bladerdeeg niet blijft plakken aan het aanrecht. Plak de twee bladerdeeg stukjes aan elkaar door het de uiteindes een klein beetje nat te maken met water.
Stap 4: Snij dan de bladerdeeg in twee lange stukken.
Stap 5: Smeer wat (abrikozen) jam op het bladerdeeg.
Stap 6: Leg de appeltjes (nadat ze in de magnetron zijn geweest) op het bladerdeeg zoals op de afbeelding hierboven.
Stap 7: Bestrooi met een laagje kaneel voor extra smaak.
Stap 8: Rol het geheel op zodat je een mooi roosje krijgt! Leg de roosjes in de cupcake vormpjes zoals op de foto hieronder. Maakt niet uit welke vorm als het maar past! Ik had toevallig een rozen vormpje, maar in principe kan elk vormpje.
Stap 9: Doe de roosjes in een voorverwarmde oven (180 graden) voor 40 minuten.
En geniet van je cute gebakje!
Opzoek naar nog meer leuke recepten als dessert? Bekijk hier een recept voor gezonde chocolade mousse
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier