Home Blogs FEEL GOOD GUIDE: Healthy Frozen Yoghurt

FEEL GOOD GUIDE: Healthy Frozen Yoghurt

Ik ben gek op ijs! Sorbetijs, softijs… noem maar op. Ik ben de keuken ingedoken en maakte deze heerlijke gezonde Frozen Yoghurt voor warme zomerse dagen. 

Frozen Yoghurt is helemaal hot. Je ziet in elke stad wel op de hoek van de straat een FROYO, een ijssalon waar je je eigen Frozen Yoghurt kunt samenstellen met verschillende toppings. Dit ijs wordt vaak gezien als een gezondere keuze, maar in veel varianten zit gewoon suiker in de samenstelling. Het voordeel van je eigen Frozen Yoghurt maken is dat je precies weet wat er in zit! Je kunt hem zo gezond maken als je zelf wil.

Wat heb je nodig? 

  • Griekse Yoghurt (ik gebruik een liter)
  • 4/5 handjes diepvries fruit
  • Een klein beetje honing (optioneel)

Zorg ervoor dat de Griekse Yoghurt helemaal is uitgelekt. Het is slim op de Griekse Yoghurt de nacht van te voren in de koelkast te zetten terwijl de yoghurt uitlekt in een handdoek. Dit is de gebruikelijke manier voor een hangop, bij een hangop zorg je er ook voor dat het vocht helemaal uit de yoghurt is getrokken. Door de yoghurt op een handdoek te leggen, lekt het vocht vanzelf door de handdoek heen.

De volgende dag doe je de Griekse Yoghurt in een nieuwe bak. De yoghurt kan nu een beetje aan elkaar plakken, waardoor het één grote massa is. Dit is niet erg! Je hoeft nu alleen maar het diepvriesfruit en de honing aan de Griekse Yoghurt toe te voegen. Je kunt kiezen voor verschillende soorten fruit, ik kies voor een mix van blauwe bessen, frambozen en bramen.

Mixen maar! Met een staafmixer of  keukenmachine maal je het bevroren fruit makkelijk fijn en wordt het een egale crème.

Lekker roze! Zet de yoghurt voor ongeveer anderhalf uur in de vriezer zodat het Frozen Yoghurt wordt.

Wie heeft er zin in ijs!? Na maximaal 2 uur is de yoghurt goed genoeg bevroren en heb je echte zelfgemaakte Frozen Yoghurt. Super makkelijk toch?

 

Je kunt er nog wat toppings zoals vers fruit overheen doen, maar ik eet mijn Frozen Yoghurt zonder. Het fruit en de honing maken het ijs wat zoeter, maar het is niet mega sweet. Niet zo gek ook, want er zit natuurlijk helemaal geen suiker in!

Kom maar op met die warme zomer! Dit gezonde tussendoortje zorgt voor wat afkoeling op warme zomerdagen en zal zeker in de smaak vallen bij je gasten als je een zomerse barbecue organiseert. Zoek je nog wat leuke attributen voor een zomerse barbecue of picknick? Ik scoorde laastst deze leuke limonadetap, hoe leuk!

Ga jij deze Frozen Yoghurt zelf ook maken? 

Meer gezonde recepten? Check deze zomerse smoothie met avocado, mango en kokos.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.