Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

LIFESTYLE: tips voor een verbrande huid

In de lente kan het zonnetje al best wel scherp zijn. Ook in dit minder felle zonlicht moet je je huid goed insmeren. Toch kan het wel eens voorkomen dat je dit vergeet, ik geef een aantal tips om zo snel mogelijk van je verbrande huid af te komen! 

DSC_0134

Wat echt heel goed helpt tegen een verbrande huid is yoghurt. Neem het liefst een hele dikke yoghurt. Door de yoghurt wordt de verbrande huid ontvet en worden de dode huidcellen losgeweekt. Ook krijg je door de yoghurt meer vocht in de huid.

DSC_0139

Wanneer je de yoghurt op de huid aanbrengt merk je direct dat het de huid verkoelt. Laat de yoghurt ongeveer een kwartiertje intrekken. Na een tijdje wordt de yoghurt helemaal warm door de verbrande huid en gaat de yoghurt een beetje ruiken. Op zo’n moment kun je de yoghurt er vanaf halen. Je kunt het na een aantal uur nog een keer doen als je merkt dat de huid meer verkoeling nodig heeft.

DSC_0141

Citroen is niet alleen lekker in je zomerse drankje, het kan ook je verbrande huid helpen! Snijd een citroen door het midden en smeer het citroensap op de verbrande huid. Wacht goed tot het citroensap in de huid is getrokken.

Let op dat je douche niet te heet is als je verbrand bent. Je kunt het beste douchen onder lauwwarm water of een bad nemen. Als je in bad gaat kun je (klinkt heel vies!) karnemelk aan je bad toevoegen. Karnemelk heeft eigenlijk dezelfde werking als yoghurt, het kalmeert de huid.

DSC_0142

After Sun van Vision is naar mijn mening de beste aftersun die er bestaat. Deze aftersun koelt direct de huid en het voelt heel soepel en zacht aan.

Na een paar dagen ga je vanzelf vervellen, daar is helaas niks tegen te doen. Dit hoort bij het herstelproces van je huid. Blijf uit de zon zo lang de huid rood is, na een dag of drie mag je huid weer in de zon. Drink tijdens deze dagen vooral veel water, het is belangrijk dat je je lichaam blijft verkoelen en zuiveren. Let er vooral goed op dat je goed voor je huid zorgt als je verbrand bent! Maar voorkomen is beter dan genezen... smeer je goed in!

Shop hier hele fijne zon producten en geniet van het heerlijke weer!

Schermafbeelding 2015-04-21 om 21.13.23Schermafbeelding 2015-04-21 om 21.14.23Schermafbeelding 2015-04-21 om 21.15.16

 

Bekijk hier Myrthe’s gezichtsmasker speciaal voor de verbrande huid. Dit masker bevat ook yoghurt en citroen, dus als je een beetje over hebt kun je dit goed gebruiken voor op je armen of andere verbrande plekjes!

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '