Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

RECEPT: noten-bananen brood met kokos

Bananenbrood is niet meer weg te denken op het web. Bananenbrood is gezond en lekker! Ik heb een aantal recepten naast elkaar gelegd en uiteindelijk heb ik mijn eigen versie gemaakt met noten, kokos en speculaaskruiden. Hmmm!

Wat heb je nodig?

DSC_0124

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 80 gram havermout
  • 100 gram bloem
  • Kokos
  • Koek en speculaaskruiden
  • Kaneel
  • Amandelen
  • Noten (naar keuze)


Bereidingswijze

DSC_0130 

Prak de drie bananen in een grote kom tot een mengsel. Je kunt de oven ook alvast laten voorverwarmen op 200 graden.

DSC_0131

Doe nu de 3 eieren bij het bananenprakje. Roer dit allemaal goed door elkaar. Je hoeft hier geen keukenmachine voor te gebruiken, met een lepel roeren is voldoende.

DSC_0133

Nu kun je de 80 gram havermout en de 100 gram bloem toevoegen. Roer dit ook weer allemaal tot een mooi mengsel.

DSC_0136

Om het bananenbrood wat kruidiger te maken, voeg ik koek- en speculaaskruiden en kaneel aan het mengsel toe. Ik strooi er op gevoel wat kruiden bij, dit kun je helemaal naar eigen smaak bepalen. Ik ben gek op speculaas en kaneel, dus ik strooi niet te zuinig. Ook doe ik flink wat kokossnippers bij het mengsel. Hier wordt het bananenbrood wat zoeter van.

DSC_0140

De noten kun je met de keukenmachine fijnmalen, maar ik gebruik gewoon een mes. Ik vind het lekker om grote stukjes noot tegen te komen in het bananenbrood, dus ik maak de noten niet te klein. Wanneer je alle nootjes in stukjes hebt gehakt, kun je dit ook aan het mengsel toevoegen. Zorg ervoor dat de noten door het hele mengsel zijn verdeelt.

DSC_0153kopie

Bijna klaar! Het mengsel kun je nu in een cakevorm scheppen. Ik doe nog wat amandelschaafsel over de bovenkant van het brood, want dit ziet er altijd zo mooi uit! Het bananenbrood kan nu in de oven (200 graden) voor 45 minuten.

DSC_0153kopie

Na 45 minuten ruikt het hele huis naar vers gebakken bananenbrood… en ziet dit er niet heerlijk uit? De bereidingstijd van dit bananenbrood is ongeveer 15 minuten. Het was heerlijk! Ik ga dit bananenbrood snel nog een keer maken, maar misschien dat ik er dan blauwe bessen en dadels aan toevoeg. Hierdoor wordt het brood wat zoeter!

DSC_0171

Je kunt met verschillende ingrediënten je eigen bananenbrood samenstellen. Zolang je de basis ingrediënten (bananen, bloem, eieren en havermout) maar gebruikt. Ideeën voor lekkere ingrediënten om te variëren zijn bijvoorbeeld: pindakaas, rozijnen, dadels, blauwe bessen en chocoladestukjes (laatste optie is natuurlijk wel iets minder gezond ;-)).

Heb jij wel eens bananenbrood gemaakt? Met welke ingrediënten?

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '