Home Blogs Redenen om naar Rome te gaan

Redenen om naar Rome te gaan

Twee weken geleden ben ik samen met mijn vriend voor 6 dagen naar Rome geweest. And we loved it! Ik hoop jullie met dit artikel te inspireren om de stad ook een keer te bezoeken.

1| Ik overdrijf niet als ik zeg dat het bijna overal mooi is. Waar je ook loopt in de stad, je komt altijd wel een mooie plaats tegen. Mijn vriend en ik liepen soms gewoon random door een straatje, en dan kwamen we ineens weer bij iets speciaals uit. Het leek maar niet op te houden.

2| Het eten is hartstikke lekker en hoeft niet duur te zijn. Pasta, pizza, de lekkerste ijsjes. Jummie! Bezoek voor heerlijke ijsjes Giolitti, hier heb je voor 3,50 drie bolletjes met slagroom en een chocolade ijshoorntje. Pastificio is leuk om een keer je lunch te halen. Hier heb je voor 4 euro een bak pasta die je lekker buiten op het plein kunt eten.

3| Omdat je ooit in je leven het Colosseum moet hebben bezocht! De verhalen van de gladiatoren komen tot leven als je door het Colosseum loopt. Misschien leuk om de film The Gladiator te kijken voordat je naar Rome gaat. Wij hebben ‘m in het vliegtuig gekeken.

4| Omdat Vaticaanstad echt hemels is. De Sint Pieterskerk is de grootste kerk van de wereld. En als je dan toch in de kerk bent, ga dan vooral ook omhoog met de trappen of met de lift. Het uitzicht dat je hier hebt is echt prachtig. Het Vaticaan Museum met de Sixtijnse Kapel moet je ook ooit in je leven gezien hebben. Dit is het rijkste museum ter wereld. Je zult verbaasd zijn over hoe mooi het gebouw zelf alleen al is.

5| Je op de foto met de Paus kunt :-). Elke woensdag is de Paus te vinden op het Sint-Pietersplein. Je kunt hier als toerist gewoon gaan kijken en natuurlijk een foto maken met de Paus.

6| Het een romantische stad is. s’ Avonds zijn de mooie gebouwen prachtig verlicht. Je hebt super gezellige terrasjes, het is echt sprookjesachtig!

7| Omdat je de Engelenburcht (Castel d’Angelo), de Bruidstaart (Victor Emanuels paleis) het Pantheon en de Trevi fontein moet hebben gezien! En vergeet niet een muntje over je linkerschouder in de Trevi fontein te gooien. Bezoek de Engelenburcht iets voor zonsondergang en ga meteen door naar het dak. Wat een uitzicht!

8| Er zoveel te zien is! Wij liepen alleen al 3 uur over de heuvel Palatino. Je kunt je moeilijk vervelen in deze stad.

Ben je ook van plan een keer naar Rome te gaan? 

 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.