Home Blogs Review: een dagelijkse reminder om meer water te drinken: WaterLogged

Review: een dagelijkse reminder om meer water te drinken: WaterLogged

Meer water drinken is altijd een van m’n goede voornemens, maar als het erop aankomt vergeet ik het vaak. En dat terwijl je minimaal twee liter water per dag moet drinken! Om aan die twee liter per dag te komen zocht ik hulp in de vorm van de app Waterloggend; een dagelijkse reminder om meer water te drinken.

It’s time to drink water

It’s time to drink water! Dit berichtje krijg ik elk uur, zodat ik vaak genoeg een glas water drink. Je kunt zelf instellen hoe vaak je dit berichtje wilt krijgen.

Choose a Challenge

In de app zelf kun je ook challenges kiezen. Ik koos voor de 7 days challenge. Elke dag moet ik aangeven hoeveel water ik heb gedronken. Als ik dit 7 dagen volhoud, krijg ik een mooie, virtuele badge, maar het gaat natuurlijk om het trotse gevoel. En je lichaam zal je erg dankbaar zijn! Ik ben benieuwd of het me lukt.

Je kunt ook voor andere doelen kiezen. Ik koos voor twee liter, maar je kunt ook kiezen voor meer of minder liters.

Je flesje vullen

Ik moet m’n virtuele flesje zelf vullen. Zoals je ziet zit ik nu pas op 4%, nog even doordrinken dus! Door op de fles te drukken kun je aangeven hoeveel je hebt gedronken.

Ik heb net een glas met ongeveer 300 ml water gedronken. Je kunt ook voor andere glazen kiezen en zelfs je eigen glas toevoegen! Maar je hoeft natuurlijk niet per se een glas aan te klikken, je kunt ook gewoon via ‘Volume’ aangeven hoeveel milliliter je hebt gedronken.

Door op ‘Record’ te drukken wordt het virtuele flesje bijgevuld.

Mening
Ik vind het een erg handige app. Ik vergeet het altijd om genoeg water te drinken en als ik nu dit berichtje zie, pak ik gelijk een glas water. Ook is de app heel makkelijk te gebruiken, alles is duidelijk aangegeven en gemakkelijk te vinden. Het is dus echt een aanrader als jij net als ik niet genoeg water drinkt.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.