Home Blogs Tip: Agenda met harde kaft

Tip: Agenda met harde kaft

Nu we midden in het schooljaar zitten, beginnen onze schoolspullen een beetje te verslijten door al dat heen en weer gesjouw in je tas. Komt dit je bekend voor? De randjes gaan rafelen, je papieren scheuren, kaften die stuk gaan en loslaten… dit is het geval bij mijn agenda (die ik ook het meest gebruik van allemaal). Deze week kwam ik op een geniaal idee om mijn agenda stoot-proof te maken door deze tip.


Dit, dames en heren, is mijn agenda… en na inmiddels 5 maanden school valt hij spijtig genoeg bijna uit elkaar.


De randen zijn lelijk en versleten, en de voorkant laat los.

Dit was origineel een standaard HEMA school agenda. Ik heb meerdere malen pogingen gedaan om hem steviger te maken, door de randen vast te tapen. En om hem te “pimpen”door er allerlei plaatjes op te plakken… maar dit zonder succes want na een poosjes laten die ook los.

Ik twijfelde om een nieuwe agenda te kopen, maar vond dit zonde omdat de binnenkant nog prima intact is, plus al mijn notities, opdrachten en afspraken staan erin.

Toen kwam mijn moeder laatst aanzetten met een lege agenda voor 2015 die ze nog over had, met de vraag of ik hem wilde hebben. Zoals ik al zei wilde ik wel een nieuwe agenda maar ik wilde niet mijn aantekeningen missen.

De kaft is van leer en dat vond ik erg mooi, chic en vooral stevig (!). Dus wat heb ik gedaan? Ik heb voorzichtig de kaft van de nieuwe agenda af getrokken.
En ja hoor, zoals ik al hoopte paste hij perfect om mijn oude agenda heen! Nu kan mijn agenda er weer tegenaan en gaat hij zeker weten langer mee.

Toch vond ik hem een beetje saai…maar ik vertikte het om er weer plaatjes op te gaan plakken die er vervolgens toch weer afvliegen.

Ik ben deze grappige pompoms tegen gekomen en vond die er wel mooi bij passen. Ze zijn te koop bij de Action en kosten je bijna niets.

Door de strip met pompoms en de kaft van de agenda goed in te smeren met seconde lijm ben ik ervan verzekerd dat ze goed blijven zitten. Ik heb er voor de zekerheid nog wat stevige dubbelzijdige tape onder geplakt en alles heel goed aangedrukt en goed laten opdrogen.

De pompoms zijn een klein detail maar geven de agenda een bohemien twist. Ik ben erg blij met het resultaat en ben benieuwd of mijn lieftallige agenda het einde van het schooljaar gaat halen (ik hoop het wel!) :)

Dus kijk even tussen de spullen van je ouders, ga opzoek naar oude boeken of een notitieblok met een mooie harde kaft. Zo kun je testen of ze op jou agenda of notitieblok passen zodat ze weer tegen een stootje kunnen!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.