Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Tip: maak een Wish List

Je loopt door een winkelstraat en gaat toch maar eventjes de Zara of een andere winkel in. Daar zie je natuurlijk heel veel leuke dingen. Soms shop je impulsief, maar eigenlijk heb je het helemaal niet nodig. Herken je dat?


Om dit probleem te voorkomen heb ik een ‘Wish List’ gemaakt.

Als ik nu door de winkelstraat loop probeer ik eerst bij mijzelf na te gaan: wat heb ik nog nodig? Ik wil geen impuls aankopen meer doen en er thuis achter komen dat ik die items helemaal niet nodig heb. Of iets kopen wat ik uiteindelijk helemaal niet met iets uit mijn huidige garderobe kan matchen. Vandaar dus dit lijstje.



Als ik iets echt mis in mijn kledingkast, dan schrijf ik dat op mijn wish list. En het is natuurlijk niet zo dat ik geen 2e donkere spijkerbroek mag kopen van mijzelf. Een spijkerbroek is altijd handig, draag ik dagelijks en kan heel erg verschillen in model. Maar waarom zou ik een mooie nieuwe witte blazer kopen, als ik nog een prima witte blazer in de kast heb hangen? Dan kan ik dat geld beter gebruiken voor dingen die ik nog niet heb. Als ik genoeg geld had, zou ik alles kopen wat mijn hartje begeert, maar als arme scholier moet ik toch echt op mijn centjes letten.

Er komen dus alleen dingen op mijn wish list die ik heel graag wil hebben, of die ik ‘nodig’ heb.



Een wish list op papier is leuk omdat je er ook leuke foto’s bij kunt plakken van items die je in magazines of reclameboekjes tegenkomt maar je kunt natuurlijk ook makkelijk een lijstje op je mobiel maken. Zo heb je ‘m altijd bij je en raak je het niet kwijt.

Ohja, en nog een voordeel van de wish list: het scheelt veel tijd in de winkels. Als er alleen een broek op je lijstje staat, hoef je bijvoorbeeld alleen maar bij de broeken afdeling te kijken! Niet stiekem ronddwalen op andere afdelingen 😉

Heb jij wel eens een wish list gemaakt?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '