Home Blogs Tips: goede indruk maken op een (eerste) date

Tips: goede indruk maken op een (eerste) date

Eindelijk heb je een date met je crush! Je wilt natuurlijk leuk overkomen, en als het goed verloopt hoop je natuurlijk op een second date. De belangrijkste tip is natuurlijk om altijd jezelf te blijven, maar er zijn wel een paar tips om een goede indruk achter te laten.

1| Wees jezelf
Dus geen leugens vertellen. Later kan je daarmee in de knel komen. Heb genoeg vertrouwen dat je eigen persoonlijkheid interessant en leuk is. Alleen zo kan het uiteindelijk werken tussen jullie.

2| Stel geïnteresseerde vragen
Probeer zelf niet teveel te praten, maar laat je date ook zijn verhaal vertellen. Geïnteresseerde vragen stellen is zeker een goede tip voor een eerste date. Laat je date wel uitpraten natuurlijk, onderbreken kan soms irritant zijn.

eerste date 2
3| Smile :-)
Laat zien dat je blij bent! Uit verschillende onderzoeken blijkt dat lachende vrouwen aantrekkelijker zijn.

 4| Complimentjes
Geef soms een klein complimentje. Iedereen vindt het leuk om complimentjes te krijgen. Krijg jij een compliment? Dan is het beter om niet meteen een compliment terug te geven, dit kan misschien een beetje fake overkomen.

5| Eye contact
Oogcontact maken is belangrijk. Niet te veel, maar ook niet te weinig. Ook al kan het scary zijn, laat zien dat je daar niet bang voor bent.

6| Voorbereiden
Het is best handig om je een beetje voor te bereiden op de date. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om een paar simpele vragen van te voren te bedenken. Zo voorkom je een awkward stilte. Mijn eerste date had ik iets van 5 vragen van te voren bedacht voor als het te lang stil zou zijn. Just to be sure haha. Je kunt daarnaast ook een beetje voorbereiden wat je over jezelf wilt vertellen.

IMG_6875x
7
| Humor
Dit is eigenlijk een aanvulling op nummer 3. Iedereen houdt van humor. Serieuze gesprekken zijn prima, maar niet de hele avond. Een beetje gek doen en luchtige grapjes maken is ook belangrijk. You’re having fun!

8| Wees positief
Vrouwen hebben sneller de neiging om over iets te klagen. Als je dat van nature in je hebt is het niet heel erg als dat gebeurt op je eerste date (want je moet jezelf zijn), maar let er wel op dat je niet te veel klaagt. Nobody likes a party pooper. Probeer zo positief mogelijk te zijn! Dat maakt zeker een goede indruk. Jij houdt toch ook van positieve en enthousiaste mensen?

Veel plezier op je date!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.