Home Blogs Tips om jezelf weer aan het sporten te krijgen

Tips om jezelf weer aan het sporten te krijgen

Het is vaak moeilijk om een lange periode regelmatig te gaan sporten. Meestal gaat het 3 weken goed, en daarna train je ineens een maand niet. Herkenbaar? Daarom deel ik hier een paar tips om jullie weer in de sportschool te krijgen!

1| Besef de voordelen
Herinner jezelf eraan wat de voordelen en resultaten zijn van sporten. Zo is het hartstikke goed voor je huid, je geest, je hart, noem maar op! Probeer te focussen op deze voordelen. Wil jij een iets slankere taille? Denk aan hoe mooi je taille kan worden als je wat vaker gaat sporten!

2| Vaste dagen en tijden
Probeer om een vaste dag en tijd te kiezen om te gaan sporten. Dan ben jij alvast voorbereid, en wordt het een soort routine. Bijvoorbeeld elke maandag en donderdagavond even 1,5 uur sporten. Je weet dan van te voren dat je hier tijd voor moet maken. Pak nu je les of werk rooster erbij, en begin met plannen!

3| Maak het leuk voor jezelf

Ik hou zelf van afwisseling, daarom ga ik soms naar de sportschool, soms doe ik thuis een work-out en af en toe ga ik gewoon hardlopen. Met een leuke afspeellijst word het sporten sowieso al een stuk leuker! Of ga gezellig met vriendinnen naar de sportschool. Of zoek gewoon een sport die goed bij je past, denk bijvoorbeeld aan voetbal, kickboxen of zwemmen.

4| Zoek de reden waarom je vaak opgeeft met sporten
And beat it! Te weinig motivatie? Stress, tijdsnood of een dip? Doe er iets aan. Besef dat een groot deel van deze problemen juist verholpen kunnen worden door wél naar de sportschool te gaan. Neem stress en neerslachtige gedachtes bijvoorbeeld, als je sport komt het stofje endorfine vrij in je lichaam, waardoor je je meteen gelukkiger voelt. Het is zoals een soort drugs, maar dan natuurlijk, vanuit je eigen lichaam! En te weinig tijd bestaat eigenlijk niet, je kijkt ook weleens een paar series voor 1,5 uur. Zo zou je ook kunnen kiezen om in plaats daarvan een keertje te sporten. No excuses, laten we gewoon weer beginnen :)

5| Stel een doel voor jezelf
Een doel stellen (op korte termijn) voor jezelf is echt een belangrijke! In dit artikel leg ik er alles over uit.

6| Vooruitgang bijhouden
Als je dit doet, blijf je gemotiveerd. Ga bijvoorbeeld elke week op maandagochtend voor het ontbijt op de weegschaal. Of meet elke maandagochtend je taille. Of maak elke maandagochtend een foto van jezelf in de spiegel :). Als je vooruitgang boekt, is dat zeker een motivatie om verder te gaan. Don’t forget, je voelt je ook beter van binnen. Dus maak het niet alleen over je uiterlijk, en raak niet ontmoedigd als je niet snel genoeg resultaat ziet. Have fun with it.

Succes!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.