Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Tips tegen schoolstress

De toetsweek zit er alweer aan te komen... En dan het examen ook al over 2,5 maand! Ik moet nog zóveel doen! Stress! Ik heb snel last van ‘schoolstress’, jij ook? Ik heb een aantal tips om de stress tegen te gaan.


Ik zit nu in mijn examenjaar, en ik voel de spanning toch wel omhoog gaan. En dat terwijl ik ook al snel stress heb voor ‘normale’ toetsen. Maar stress is natuurlijk nergens goed voor! Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt.

#1 Plannen

schoolstress2

Als ik weet dat ik nog veel moet gaan doen, maar niet weet wanneer, dan word ik druk in mijn hoofd. Ik word erg gespannen als ik niet weet of het allemaal wel uitkomt en als ik niet weet waar ik moet beginnen. Daarom maak ik sinds 1,5 jaar altijd planningen. Ik vind dit erg fijn omdat ik weet waar ik aan toe ben. Ook laten planningen je inzien dat je wel genoeg tijd hebt! (als je op tijd begint met plannen natuurlijk ;-P).

#2 Sporten/yoga

Soms heb je van die dagen dat je urenlang moet blokken om je leerwerk af te krijgen. Of dat je stress hebt voor een toets voor de dag erop. Ik zou in dat geval even lekker sporten. Misschien een halfuurtje joggen of een uurtje naar de sportschool. Tijdens het sporten maak je je hoofd leeg, waardoor de stress vermindert. Ook even een halfuurtje yoga doen is heerlijk. Er zijn genoeg filmpjes op YouTube te vinden om je te motiveren!

#3 Even iets leuks tussendoor doen

schoolstress3

Vaak ga ik tussen het leren door even mijn nagels lakken. Of een lekker gezichtsmasker aanbrengen. Werkt ook zeer ontspannend, dan ben je even lekker bezig met iets anders. Wat ook leuk is om te doen, is om even een lekker gezond sapje te maken. Na zo’n kleine pauze kun je er weer lekker tegenaan.

#4 Leg de lat niet te hoog

Het is logisch dat je graag hoge cijfers haalt, dit wil ik zelf natuurlijk ook. Maar soms leg ik de lat veel te hoog voor mijzelf en ben ik totaal niet tevreden met een 7, terwijl dit gewoon een goed cijfer is! Af en toe mag je heus wel ‘lager’ cijfer halen voor een toets. Leg de lat niet te hoog en denk positief! Want meer dan je best kun je niet doen, toch? Deze gedachte helpt mij vaak ontspannen.

#5 Uit je gevoelens

Als je gestrest bent, is het soms fijn om je gevoelens te uiten. Hierdoor kun je je opgelucht voelen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '