Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Tips tegen te laat komen

Kom jij ook altijd te laat? Of ken je iemand die ook nooit op tijd is? De stress, irritaties en akwardness die het veroorzaakt is het niet waard. Daarom zijn hier een aantal tips zodat jij nooit meer te laat hoeft te komen!


Te laat komen komt meestal doordat je slecht ben in plannen of doordat je er eigenlijk niet zoveel zin in hebt. Of je moet je nog omkleden en je kunt gewoon geen kleding uitzoeken, like me.

Tip 1| Niet last minute beginnen

Soms heb ik een afspraak om 13:00, en ga ik pas om 12:30 eten, omkleden en mijn make-up opdoen. Om dit te voorkomen, moet ik doen alsof de afspraak al om 12:30 begint. Dat betekend dus: eerder make-uppen, omkleden en eten!

Tip 2| Wekker voor afspraak

telaat1


Vaak zet ik nog even een wekker. Als ik om 13:00 uur afspreek met vriendinnen en ik ben nog bezig met andere dingen, dan zorg ik altijd dat ik mijn wekker daarvoor zet, zodat ik me klaar kan maken om naar mijn vriendinnen te gaan. Dus als ik ‘s ochtends aan het leren ben en om 13:00 weg moet, dan zet ik om 12:15 de wekker om mij om te kleden en te eten.

Tip 3| Wekker iets eerder zetten

telaat2


Onderschat je reistijd niet. Misschien denk je van ‘Oh joh het is maar 5 minuutjes met de fiets’, dit kan altijd langer zijn! En waarschijnlijk betekenen die 5 minuutjes: heel hard fietsen. Wat nou als je tegenwind hebt? Of alle stoplichten tegen hebt? Vertrek ruim optijd uit je huis. Ga je voor het eerst ergens heen? Houd dan vooral rekening met files en misschien raak je wel verdwaald. Extra tijd voor het reizen inplannen dus.

Tip 4| Slecht uit bed kunnen komen

Kun jij niet je bed uitkomen? Zet je wekker dan 15 minuten eerder als gewoonlijk, zodat je een kleine speling hebt. Je kunt dan eventueel nog eventjes blijven liggen en rustig wakker worden.

Tip 5| Spullen klaarleggen + op dezelfde plek leggen

Je spullen liggen nog boven op zolder, je haalt je spullen, rent naar beneden en vergeet wéér iets wat op zolder ligt. Afspraak om 13:00? Leg je spullen dan van te voren klaar! En dus niet 2 minuten voordat je van huis wilt vertrekken. Je vergeet zo snel iets...

Extra tip hierbij: geef bepaalde spullen een vaste plek!

Tip 6| Kleding eerder uitzoeken

telaat3


Deze tip is voor de mensen die altijd te lang naar hun kast staren met de vraag wat ze aan moeten doen. De tip is heel simpel: leg je kleding al één dag vooraf klaar.

Tip 7| één ding tegelijk

Doe één ding tegelijk, dus doe niet nog even snel een klusje voordat je in de auto wilt stappen. Stel dit uit totdat je weer thuis bent. Dit heb ik best wel vaak, dat ik nog even snel m’n kamer ga opruimen of nog even snel een paar opgaven wiskunde maken. Of dat ik nog even de sale van forever21 ga bekijken. De kans op te laat komen wordt precies in dat moment groter!

Hopelijk heb je hier iets aan. Heb jij nog een tip die ik misschien ben vergeten?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '