Home Blogs Tips voor in Parijs

Tips voor in Parijs

Oh Parijs, die romantische stad waar iedereen dagelijks macarons lijkt te eten en standaard winkelt bij Sandro en Maje. De stad waar het in de metro nog drukker is dan tijdens de uitverkoop bij De Bijenkorf en waar een kop thee altijd zes euro lijkt te kosten… Droom jij over een weekendje Parijs of staat ‘ie zelfs al op de planning? Ik heb tips!

Algemene tips
– In Parijs kun je soms niet pinnen, óf kan het pas vanaf een bepaald bedrag. Bovendien is het vaak niet mogelijk om een rekening te splitsen. Zorg dus voor voldoende contant geld!
– Op zondag zijn de winkels in sommige delen van de stad gesloten, maar is het in de wijken Le Marais en Saint Germain juist één groot feest.
– In de Thalys kun je alvast metrokaartjes kopen in de Welcome Bar. Dit scheelt veel tijd, want de rijen voor de kaartjes-automaten op Gare du Nord zijn eindeloos.
– Het is sowieso handig om met de trein naar Parijs te reizen, want het vliegveld ligt helemaal in het noorden van de stad, dus levert veel meer reistijd op. Met de Thalys sta je binnen 3,5 uur in het centrum. Enne, als je drie maanden van tevoren boekt, heb je een retourtje voor ongeveer 90 euro, terwijl dit ongeveer 230 euro kan kosten wanneer je veel langer wacht.

De leukste plekken van de stad
– Mijn favoriete wijken zijn Le Marais en Saint Germain, aangezien je daar de kleine, kronkelige straatjes met leuke boetiekjes kunt vinden. Veel minder massaal dan bijvoorbeeld Champs Elysées!
– In Le Marais kun je heerlijk, simpel én goedkoop eten bij Fuxia, vlakbij metro-station Saint Paul. Ze hebben daar de lekkerste pasta en ik kan het dessert Café Gourmand absoluut aanraden. Je krijgt dan mini-tiramisu, mini-pannacotta en een mini-chocolade fondantcake. Tip: bij dit dessert komt automatisch een kop koffie, maar je kunt ook gewoon om thee vragen ;)
– Bij Belleville kun je bijvoorbeeld lekker eten bij Charbon: een typisch Frans restaurant met een hele toffe inrichting en een fijne menukaart. Ik at daar twee gangen voor 14 euro en kreeg onder andere een halve kip met héérlijke aardappeltjes. Toen zat ik goed vol!

– Het fotografiemuseum in Le Marais is een goeie aanrader (vlakbij metro Saint Paul), maar ook de exposities bij  Palais de Tokyo (metro Trocadero) zijn erg leuk. Bovendien vind ik het Panthéon (vlakbij het práchtige Jardin du Luxembourg) ontzettend mooi. Bij het Panthéon kun je trouwens gratis naar binnen als je onder de 26 bent en je identiteitskaart meeneemt.
– Wil je naar een tof warenhuis en heb je het beroemde La Fayette al gezien? Ga dan eens naar Citadium, om de hoek van Printemps en La Fayette. Heel veel streetwear, een fijne Pull & Bear én een gedeelte waar je kleine cadeautjes kunt kopen. De gemiddelde prijs van alle items ligt wel vrij hoog.
– Op zoek naar een klein cafeetje? Bezoek dan bijvoorbeeld Bar du Marché bij metro Odéon voor een Kir Royale. Het is daar altijd gezellig druk en vanaf 18.00 zijn een paar heerlijke tapas te bestellen. Mijn favoriet? De calamares!

Hopelijk helpen deze tips. Heb jij ook nog fijne aanraders? Laat het hieronder weten!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.