Home Blogs Waarom is water zo belangrijk voor je?

Waarom is water zo belangrijk voor je?

Ze zeggen wel dat water belangrijk voor je is, alleen drink ik het tóch te weinig. Misschien komt dit doordat ik niet weet waarvoor ik het allemaal doe? Ik ben op onderzoek gegaan en ik hoop dat ook jullie hierna de aanbevolen twee liter water per dag gaan drinken.

#1 Een gezondere huid
Dit is voor mij een heel belangrijke reden om water te drinken. Hier heb ik zelf ook goede ervaringen mee. Mijn moeder zegt altijd dat ik veel water moet drinken omdat mijn huid er dan beter uit gaat zien. Ze heeft gelijk! Als ik een weekje meer water drink dan dat ik gewoonlijk doe, zie ik duidelijk verschil in m’n gezicht. Als je te weinig water drinkt kun je een vochtarme, en dus droge huid krijgen.

#2 Vasthouden van vocht voorkomen
Als je te weinig water drinkt, begint je lichaam vocht vast te houden. Je lichaam ervaart te weinig vocht als een bedreiging voor overleving. Om het vasthouden van vocht te bestrijden moet je meer drinken, en niet minder! Als het vocht gaat opslaan kan je last krijgen van gezwollen voeten, dikke handen, opgezette ogen en zwellingen in de benen.

#3 gewichtsverlies
water2

In water zitten geen calorieën, maar water helpt wel bij een vermindering van de eetlust! Voor mij is dit wel een heel goede reden om alleen nog maar water te drinken, en geen andere drankjes vol suiker. Drink ook vaker water als je trek hebt. Vaak blijkt dat je geen honger, maar dorst had!

#4 Denk aan je lichaam
Hier kan ik zo veel over schrijven, want eigenlijk is water heel belangrijk voor alles in je lichaam! Je lichaam bestaat voor 55-75% uit water. Je hart en je hersenen bestaan voor 75% uit water, en je bloed en longen zelf voor 85%. Te weinig water drinken is o.a. slecht voor je rug, nieren, hersenen, gewrichten en ademhaling! Zo wordt rugpijn vaak verminderd door een verbetering van de hydratatie. Je nieren hebben water nodig om afvalstoffen af te voeren. Hebben ze te weinig water, dan kunnen de nieren beschadigen. Vaak last van hoofdpijn? Een oorzaak kan zijn dat je te weinig water drinkt! Je hersenen hebben veel water nodig! Wist je dat we wel een halve tot een hele liter water per dag verliezen aan ademen? Je longen moeten ook goed bevochtigd zijn.

#5 Reinigende functie
Zweten, huilen, plassen en je neus snuiten zijn voorbeelden van de reinigende functie van water. Je bloed heeft dit allemaal niet nodig, en als je genoeg vocht in je lichaam hebt, kan dit worden afgescheiden.

#6 Risico’s op korte termijn
Concentratieverlies, vermoeidheid, buikpijn en een vieze adem zijn de risico’s die je hebt als je te weinig water drinkt op korte termijn.
water3Conclusie: drink heel veel water als je om jezelf geeft!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.