Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zo krijg je meer energie

Soms heb ik zo’n dag dat ik de hele tijd maar loopt te gapen, terwijl ik de dag ervoor gewoon vroeg naar bed ben gegaan. Je energieloos voelen is echt iets wat niemand wilt, daarom deel ik een aantal tips over hoe je meer energie kunt krijgen!


#1 De cliché: vroeg slapen en een goed slaapritme opbouwen

Iedereen weet dit wel, maar toch noem ik deze tip nog even. De beste tips is voor een goed slaapritme opbouwen. Onregelmatig slapen geeft je totaal geen energie, je lichaam raakt ontregelt en weet niet meer wanneer je nou zou moeten slapen. (horloge)

#2 Goede voeding

De voedingsstoffen en vitaminen heb je echt nodig om je fitter te voelen! In de winter voelen veel mensen zich snel moe door o.a. een vitamine D tekort. Ook zijn veel mensen moe door een ijzer tekort. Zorg dus voor genoeg ijzer en vitamine D!

Biologische voeding is ook beter voor je, maar soms een beetje prijzig. Kijk of je af en toe iets biologisch kunt aanschaffen.

#3 Leef met het licht mee

Ja in de zomer is dat lastig, want om nou om 6 uur al op te staan. Toch heb je tijdens daglicht-uren veel meer energie dan als het donker is. In de avond voor het slapengaan moet je licht dus vermijden, en ‘s ochtends moet je het (dag)licht juist opzoeken!

(tafellamp)

#4 Doe iets sportiefs

Als ik bijna in slaap val tijdens het leren, ga ik altijd even naar beneden lopen. Door dit korte wandelingetje voel ik me al een stuk energierijker. Kan je ‘s ochtends niet wakker worden? Loop even een rondje buiten om het huis. Het zal je zeker helpen!

#5 Omring jezelf met positieve mensen

Sommige mensen kosten je gewoon zoveel energie! Denk maar eens aan mensen die alleen maar over zichzelf praten, of klagen en dat jij de hele tijd moet luisteren. Kies er liever voor om vaker om te gaan met mensen die geven en nemen. Vrienden die jou dingen vertellen maar ook evengoed naar jou luisteren, en ook gewoon gezellig zijn. Zorg voor een omgeving die je energie geeft!

#6 Drink genoeg water

De ochtend met een glas water beginnen is ook zeker aan aanrader! Je lichaam heeft de hele nacht geen vocht binnengekregen, je lichaam zal dat glas water dus zeker waarderen.

Heb je op dit moment geen energie nodig en wil je juist lekker in slaap vallen? Check dan deze tips.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '