Home Body 10 foods die ervoor zorgen dat je puistjes krijgt

10 foods die ervoor zorgen dat je puistjes krijgt

Opgepast: kijk alleen verder als je 't écht wil weten.

puistjes
Foto: Belga

Opgepast: kijk alleen verder als je ‘t écht wil weten. Dit is namelijk geen leuk lijstje om te lezen. Je raadt het al: het zijn vooral de yummy dingen die je die stomme pukkels bezorgen. Maar als acne echt een grote onzekerheid is voor jou – of als je binnenkort een date hebt – vermijd je best deze lekkere verleidingen.

Wat je eet, is nooit de enige oorzaak van acne. Het is meestal genetisch, dus iets waarmee je geboren bent, of hangt af van je hormonen. Maar de voedingswaren in dit lijstje kunnen de acne wel triggeren en je huid extra vettig maken. Dus als je enkele dagen voor je date of een grote fuif géén puistjes hebt, doe je er goed aan om deze dingen even niet te eten. Je wil echt niet nét op de big day met een kanjer op je kin staan, toch?

1. Chocolade

Dit wist je waarschijnlijk wel. Dus ja, je grijpt als vieruurtje beter naar een stukje vers fruit dan naar die Kinder Bueno. Helaas pindakaas.

2. Pindakaas

Nu we het er toch over hebben: pindakaas is ook een oorzaak van puistjes. Balen.

3. Noten

Gezond zijn ze, maar naar ‘t schijnt niet zo goed voor je huid. Pas dus op met handenvol nootjes eten als snack: het evenwicht omega 6-omega 3 in je lichaam zou daardoor verstoord worden – aangezien nootjes dat laatste niet bevatten – waardoor je acne veroorzaakt.

4. Kaas

Kaas, en bij uitbreiding alle zuivelproducten, kunnen voor puistjes zorgen. Nope, dit is echt nog niet het slechtste nieuws. Wacht maar tot nummers 8,9 en 10…

5. Pikant eten

Volgens sommigen komt het door de tomaten en paprika die vaak in zulk eten zitten, volgens anderen zijn het weer de kruiden zelf. Wat het ook is, ga niet Indisch eten als je zeker wil zijn dat je de komende dagen pukkelvrij door het leven kan gaan.

6. Sushi

Een positief puntje: je mag wel nog sashimi eten. De boosdoener in de sushi is namelijk de rijst, die veel glycerine bevat, de insuline in je bloed doet stijgen en acne veroorzaakt. Ugh.

7. Melk

Zie nummer 4.

8. Pizza

Hier begint het drama pas écht. Oké, pizza is supervettig dus het was wel te verwachten, maar a girl can hope.

9. Frietjes

Door heel vettig te eten, kan je je poriën verstoppen, wat dan weer voor puistjes zorgt. Vrijdag pizza, zaterdag pitta en zondag frituur is dus een heel slecht plan.

10. Chips

Oké, nu hebben we echt al onze favoriete foods gehad. Het leven is officieel oneerlijk.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.