Home Beauty Last van acne op je borst? Dankzij deze 5 tips raak je...

Last van acne op je borst? Dankzij deze 5 tips raak je er zo van af

borstacne

Soms lijkt het alsof mensen het alleen maar over puistjes op het gezicht hebben. Hoewel dat ook vervelend is, is acne op je lichaam, met name op je borsten, ook een bekend fenomeen. Het is dan wel makkelijker te verbergen, maar nu de zomer eraan begint te komen zouden we onze bovenlichamen ook zorgeloos willen ontbloten, toch?

In principe is er helemaal niets om je voor te schamen als je borstacne hebt. Het is veelvoorkomend en écht geen ramp. Het wordt vaak, net als op andere plekken, veroorzaakt door stress, slaaptekort, een slecht dieet en doordat je je beha te weinig wast.  Gelukkig zijn er manieren om er van af te komen als je er echt mee zit.

1. Een exfoliërende bodyscrub gebruiken

Exfoliating body scrubs hebben een beetje een slechte reputatie omdat ze té hard kunnen zijn voor je huid, dus ga sowieso voor een milde versie die goed hydrateert. De huid rond je borst is redelijk gevoelig, en daarom moet je heel voorzichtig te werk gaan. Hoewel regelmatig scrubben heel goed werkt, moet je het ook niet té vaak gebruiken.

2. Veel water drinken

Water is voor veel problemen dé oplossing, ook voor borstacne. We hebben allemaal weleens gehoord dat je zes glazen per dag moet drinken, maar in feite verschilt de hoeveelheid per persoon. Om uit te rekenen hoeveel water je moet drinken, neem je je lichaamsgewicht x 0,44 en dat gedeeld door 10. Merk je weinig verschil? Probeer dan nog wat meer te drinken.

3. Baden in zeezout 

Als je een bad hebt, kun je een keer proberen te baden in zeezout. Voeg twee bekers zeezout in warm water en blijf er minstens vijftien minuten in liggen. Zeezout heeft heel veel voedingsstoffen die goed zijn voor je huid. Zorg wel dat je juiste variant hebt en niet per ongeluk tafelzout gebruikt – dat droogt je huid alleen maar uit.

4. Snel veranderen van sportkleren

Hoewel sporten goed is voor je gezondheid, zijn je sportkleren dat weer niet. Zweet is niet zo ideaal voor je lichaam, dus is het belangrijk dat je na het sporten schone kleren aantrekt. Heb je even niets anders? Doe dan op z’n minst je sportbeha uit.

5. Draag losse kleren

Draag zo vaak mogelijk losse kleren. Strakke beha’s en tops kunnen tegen je borst schuren, wat voor irritatie zorgt. Ook zorgt het ervoor dat zweet vast komt te zitten en het in je – al verstopte – poriën wordt gewreven. Kleren van linnen en katoen zijn ideaal.

Als je echt veel last hebt van borstacne, is het handig om een afspraak te maken bij de dokter. De arts schrijft dan waarschijnlijk een medicijn voor die het helpt verminderen.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.