Home Body Met deze 5 tips voorkom jij een verkoudheid deze winter
ADVERTENTIE

Met deze 5 tips voorkom jij een verkoudheid deze winter

verkoudheid
Beeld: http://despicabletree.tumblr.com/
Het is bijna zover: 21 december is het officieel winter. Als je nog niet verkouden bent geweest in de herfst, dan komt dat waarschijnlijk nu wel. Wist je dat je het vaak kan voorkomen? Met deze tips kom je al een heel eind.

ADVERTENTIE

1. Slaap voldoende

Wie dacht dat je verkouden werd omdat je het te koud hebt, heeft het mis. Blijkbaar is slaaptekort de grootste oorzaak van een verkoudheid. Een uitgerust immuunsysteem werkt veel beter, dus slaap minstens acht uur per dag (en een nap tussendoor kan ook altijd).

2. Drink veel water

Door veel water te drinken, hydrateer je je lichaam waardoor het slijm af kan voeren. Pas op: koffie en alcohol doen juist het tegenovergestelde, want die nemen al het vocht uit je lichaam!

Beeld: Giphy.com

3. Was je handen vaak

Was jij alleen je handen als je van de wc komt? Dat is niet goed genoeg om je te beschermen tegen bacteriën. Denk bijvoorbeeld aan die ene man of vrouw die je een hand gaf. Misschien niesde hij een paar minuten eerder nog in zijn hand. Yuck! Lees dit artikel over meer fouten die je maakt bij het wassen van je handen.

4. Eet knoflook

Knoflook zorgt voor een goede stofwisseling, wat er weer voor zorgt dat je weerstand verhoogt wordt. Je hoeft knoflook natuurlijk niet zo te eten. Je kan het bijvoorbeeld mixen met yoghurt en over je pastamaaltijd doen.

5. Probeer zieke mensen te ontwijken

Verkoudheid wordt vaak doorgegeven door mensen die hoesten en niezen. Probeer daarom zoveel mogelijk uit de buurt van zieke mensen te blijven. Bang dat het grof overkomt? Grote kans dat de ander echt wel begrijpt dat je gewoon niet ziek wil worden.

Beeld: www.thefrisky.com

Lees meer:

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.