Home Body 6 signalen die je lichaam stuurt wanneer je bijna je eerste regels...

6 signalen die je lichaam stuurt wanneer je bijna je eerste regels gaat krijgen

regels
Foto: prison-diaries.com

Vraag jij je weleens af wanneer je voor het eerst je maandstonden gaat krijgen? Misschien hebben je vriendinnen het al, en maak jij je zorgen over je lichaam. Vaak is er niets om ongerust over te zijn en zijn er al signalen dat je regels eraan komen. Herken je de tekens?

De meeste meisjes krijgen hun regels tussen hun 8 en 16 jaar, maar die acht jaar ertussen kunnen als een eeuwigheid aanvoelen als al je vriendinnen allang hun maandstonden hebben. Maak je je echt zorgen, praat er dan over met je dokter.

1. Je begint borsten en heupen te krijgen

Hoewel niet elke vrouw uitgesproken rondingen krijgt, is de kans groot dat jij toch al wat veranderingen in je lichaam ziet. Uiteraard word je niet wakker met een D-cup en een achterwerk à la Kim Kardashian, maar langzaamaan begint er wat te groeien. Veel meisjes krijgen hun ongesteldheid ongeveer twee jaar nadat hun borsten zijn beginnen groeien.

2. Je ziet afscheiding in je ondergoed

Misschien heb je een keer wit, gelig of doorzichtig spul met een vaag luchtje in je ondergoed gezien. Dit heet afscheiding en is het grootste teken dat je menstruatie eraan zit te komen. Soms kan het wel nog een jaar duren voordat je voor ’t eerst je regels krijgt. Nog even wachten dus!

Tip: als je veel (of weinig) last hebt van afscheiding, kan je ook inlegkruisjes gebruiken. Deze haal je na een paar uur weer uit je ondergoed en gooi je weg.

3. Je zweet meer

Misschien heb je gemerkt dat je vaker en sneller zweet dan vroeger, vooral onder je oksels. Het kan ook dat het anders begint te ruiken. Dit is normaal en gebeurt omdat je meer haargroei krijgt. Alweer een teken dat het bijna zover is.

4. Er groeit (meer) haar daar beneden

Nog een signaal is het verschijnen van lichaamshaar, en dan vooral schaamhaar. In het begin zullen de haartjes rond je schaamstreek zacht en dun zijn, maar uiteindelijk worden ze harder en donkerder. Je begint ook meer haar te krijgen op je benen en misschien zelfs op je gezicht.

5. Je borsten doen pijn

Het maakt in principe niet uit of je wel of geen borstgroei gehad hebt, maar je borsten gaan sowieso gevoeliger worden. Als je eenmaal je regels hebt gekregen, kan je tijdens je menstruatie telkens pijn in je borsten ervaren. Dat is heel normaal en niets om je zorgen over te maken. Wie een meisje wil zijn, moet helaas één keer in de maand een beetje lijden. Pfff.

6. Je krijgt puisten

Het krijgen van puisten is misschien wel het meest zichtbare teken dat je in de puberteit zit en dus ook je regels gaat krijgen. Andere dingen die voorkomen in de puberteit zijn: veel mood swings, sneller opgewonden raken, minder groeien (in lengte) en meer lichaamshaar krijgen.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.