Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

5. Je tepels kunnen af en toe eens komen piepen

9 dingen die je moet weten voor je je beugelbeha inruilt voor een bralette

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Kant, katoen, velvet, roze, zwart, met sluiting, zonder sluiting...  Bralettes vind je in alle modellen en kleuren. Ze zijn erg sexy en natuurlijk ook aangenaam om te dragen. Toch zijn er ook enkele nadelen aan het stukje stof verbonden. Dit zijn negen dingen die je moet onthouden voor je je beugelbeha inruilt voor een bralette.

1. Een bralette biedt soms niet genoeg ondersteuning


Vooral meisjes met grote borsten moeten dit onthouden: een bralette biedt misschien niet genoeg ondersteuning. Een bralette heeft namelijk dunne bandjes, geen beugel,geen voorgevormde cups en is gemaakt uit fijne stof. Overweeg dus goed of het het wel waard is om saggy borsten te krijgen. Meisjes met kleine of middelmatige borsten zullen hier minder problemen mee hebben. Probeer eens op en neer te springen in de paskamer om te zien in welke mate je borsten bewegen. Stuiteren ze echt op en neer? Dan blijf je misschien beter bij een normaal model.

2. De maten zijn anders dan die van een gewone beha


Het is mogelijk dat je je bralette een maat kleiner of groter moet nemen dan je gewoon bent. Vaak is het ook zo dat de maten uitgedrukt zijn in small, medium en large, in plaats van in cupmaten.

3. Niet elke bralette zit even comfortabel


Afhankelijk van de manier waarop hij gemaakt is en uit welke stof hij bestaat, kan de ene bralette gemakkelijker zitten dan de andere. Daarom is het belangrijk dat je er verschillende probeert.

4. Je bent je bewuster van je borsten


Als je een gewone beha draagt, heb je niets om je zorgen over te maken. Je borsten zitten veilig ingesloten en gaan dus nergens heen. Bij een bralette ligt dat een beetje anders. Het driehoekig model zorgt ervoor dat je borsten niet helemaal stevig zitten, waardoor je je misschien bewuster bent over je borsten. Dat is iets waar je rekening mee moet houden als je je een exemplaar aanschaft. Natuurlijk is het even wennen, maar kijk goed of je je er wel goed in voelt.

5. Je tepels kunnen af en toe eens komen piepen


De stof van een bralette is veel dunner, waardoor je tepels weleens tevoorschijn kunnen komen. Denk maar aan wanneer je het koud hebt. Onder een trui zal je dat natuurlijk niet zien, maar als je een T-shirt of bloes aanhebt, zal je dat wel snel zien.

6. Het kan voelen alsof je niets aanhebt


Terwijl je je heel bewust bent van je beha die onder je T-shirt zit, voel je een bralette misschien al snel niet meer. Dat is natuurlijk héél comfortabel, maar kan ook confronterend zijn, want wat als iemand anders het ook merkt? Geen zorgen, dat gebeurt niet, maar je zal even een knopje moeten omdraaien.

7. Er is vaak geen sluiting 


Bij een normale beha, is er quasi altijd een sluiting aan bevestigd. Bij bralettes is dit niet altijd het geval. Je moet hem dus gewoon over je hoofd trekken. Het enige nadeel hieraan is dat je bralette hierdoor kan uitrekken, waardoor je sneller een nieuwe moet kopen. Aan de andere kant zit het wel gemakkelijker dan eentje mét sluiting.

8. De verschillen in kwaliteit zijn groot


Net zoals bij een gewone beha is er een verschil in prijs en dus ook in kwaliteit. Het is héél aanlokkelijk om voor een goedkoper exemplaar te gaan, maar die zit misschien niet zo stevig of comfortabel als een duurder. Je moet dus goed aanvoelen waarin jij je het beste voelt.

9. Ze zijn niet goedkoper dan een beugelbeha


In tegenstelling tot wat je zou denken is een bralette niet goedkoper dan een beugelbeha. Soms is het zelfs duurder. Je moet er iets voor over hebben om een mooi setje te dragen, hé!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '