Home Body 7 feitjes over maandstonden die niemand je vertelt

7 feitjes over maandstonden die niemand je vertelt

regels
Foto: We Heart It
Hoewel we het een keer per maand vervloeken, zijn je regels eigenlijk een signaal van je lichaam dat het goed gaat daarbeneden. Helaas is het in veel gevallen geen onderwerp waar makkelijk over gesproken wordt. Grote kans dat jij daardoor de onderstaande feiten niet wist! Gelukkig zijn wij er om je in te lichten ?.

1. Je doet vaker een ‘grote boodschap’ tijdens je regels

Niet echt een prettig onderwerp, maar het is wel waar. Het is een lastige combinatie van je hormonen en buikkrampen waardoor je véél vaker naar de wc moet dan normaal.  

2. Door te veel koffie te drinken, kan je menstruatiepijn verergeren

Als je van koffie houdt, kan cafeïne soms als een redding voelen wanneer je last hebt van menstruatiepijn. Helaas blijkt je cup of coffee juist tegen je te werken. Uit een onderzoek is gebleken dat cafeïne PMS – premenstrueel syndroom, een verzamelnaam voor een reeks symptomen tijdens je regels – niet alleen verergert, maar er zelfs voor zorgt dat je symptomen gaat vertonen zonder dat je er eerst last van had.

3. Je hebt een lagere pijngrens tijdens je maandstonden 

Als je weet dat je regels er aan zitten te komen, kan je het harsen maar even links laten liggen. Je pijngrens ligt namelijk een stuk lager wanneer je je regels hebt vanwege het lage oestrogeen gehalte. Auw!

On point. 🙄🙄🙄🙄👌

A post shared by PMS + (@period_memes) on

4. Het is normaal om vermoeid te zijn voor en tijdens je regels

Als jij je tijdens je maandstonden veel vermoeider voelt dan op andere dagen, dan kan dat, naast een tekort aan slaap, ook liggen aan het feit dat je ongesteld moet worden. Het is niet makkelijk om ongesteld te zijn met alle lichamelijke én mentale klachten – dus met andere woorden: ze zouden ons gewoon een weekje vrij moeten geven van school!

5. Een latere menstruatie betekent dat je gemiddeld langer leeft 

Uit een onderzoek kwam naar voren dat vrouwen die hun regels ná hun twaalfde kregen, vaker 90 jaar worden. Dat betekent ook dat je de menopauze veel later krijgt. Goed nieuws voor meiden die het als laatste van de vriendengroep kregen.

6. Vrouwen kregen in de middeleeuwen minder vaak hun regels

Gek, maar waar. In de middeleeuwen menstrueerden vrouwen gemiddeld 40 keer in hun leven, waarbij we nu ongeveer 400 keer onze regels krijgen. Dit kwam doordat vrouwen vanwege een kortere levensspan sneller in de menopauze kwamen, ze vaker en al jonger zwanger werden en ook door ondervoeding.

When you start thinking you're the new Virgin Mary 😂😂😂 #follow #periodmemes

A post shared by PMS + (@period_memes) on

7. 75% van mannen vinden seks tijdens je regels helemaal niet zo erg

Als je het zelf geen geweldig idee vindt, is dat uiteraard heel normaal. Maar ben je bang dat je je vriend afschrikt met je maandelijks feestje, dan hebben we goed nieuws voor je. Uit een enquete van MensHealth.com bleek dat driekwart van de ondervraagde mannen het niet erg vinden om seks te hebben met een vrouw tijdens haar maandstonden. Wél gaf 54% aan dat ze het alleen zouden doen met zijn vrouw of vriendin in een serieuze relatie.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.