Home Body AHA: met deze 7 tips voorkom je irritatie na het scheren

AHA: met deze 7 tips voorkom je irritatie na het scheren

Eerst lezen, dan aan de slag.

scheren
Shutterstock

Joepieee, het is bijna zomer! We willen gladde benen, gladde oksels en een dito bikinilijn, maar het scheren kan zorgen voor irritatie, en fijn is dat niet. Rode bultjes en jeuk wil je dus voorkomen, en dat kan met deze tips.

1. Geen scheerschuim, wel huidolie

Scheerschuim gebruiken is niet verkeerd, maar krijg je alsnog last van een geïrriteerde huid? Probeer dan eens een huidolie om je mee te scheren. Die is heel verzachtend en kan irritatie voorkomen.

2. Voorzichtig met de bikinilijn

De bikinilijn is een gevoelige plek, dus wees voorzichtig. Gebruik daar geen scheerschuim of andere zeep, want die kan infecties veroorzaken. Alleen producten die voor die plek bedoeld zijn of gewoon warm water is voldoende.

3. Verander op tijd je mesje

Zodra je merkt dat het mesje bot wordt, gooi je het weg. Anders ga je je sneller snijden. Bovendien komen irritaties minder voor als je een scheermesje van goede kwaliteit koopt en dat niet al te lang gebruikt.

4. Scheer onder warm water

Je huid scheer je makkelijker glad wanneer je onder de douche staat. Door het warme water gaat dat namelijk vlotter.

5. Afspoelen met koud water

Je huid afspoelen doe je daarentegen met koud water. Daardoor sluiten de poriën en komt er niet snel viezigheid in. Anders kan je huid gaan ontsteken. Je moet even door de zure appel (lees: de kou) heen bijten, maar het helpt echt!

6. Scheer met de haargroeirichting mee

Je bent waarschijnlijk gewend om tegen de haargroeirichting in te scheren, maar als je irritaties blijft hebben, doe je het beter anders. Scheer eens met de haargroeirichting mee, want dat kan al veel veranderen.

7. Naverzorging is heel belangrijk

Natuurlijk is de naverzorging heel belangrijk. Met een goede bodylotion of huidolie blijft je huid lekker zacht en voorkom je die enorme jeuk.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.