Home Body De ‘Leef zonder filter’-campagne toont dat het oké is als het mentaal...

De ‘Leef zonder filter’-campagne toont dat het oké is als het mentaal niet gaat

Laat je niet misleiden door de schone schijn op sociale media.

Foto: Zorg en Gezondheid

Op sociale media lijkt het alsof ieders leven perfect is, terwijl dat vaak net het omgekeerde is. Het is tijd om dat duidelijk te maken, vindt Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen. ‘Patser‘-actrice Nora Gharib is het boegbeeld van de campagne ‘Leef zonder filter.

Op 15 januari 2018 lanceerde Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen het initiatief ‘Leef zonder filter‘, gericht op jongeren van 16 tot 24 jaar. Met deze campagne wil hij jongeren aanzetten om openlijk te durven praten over hun mentale problemen. Hiervoor werkte hij samen met ‘K3 zoekt K3‘-deelneemster Nora Gharib die het gezicht is van de actie. In een video maken ze duidelijk waarover het gaat.

Leef zonder filter

Leef zonder filter: dat is de boodschap die we willen meegeven aan jongeren met de nieuwe campagne rond zelfzorg. Praat erover met vrienden en familie als je je niet fit in je hoofd voelt. Op zoek naar tips voor een betere geestelijke gezondheid? Check www.leefzonderfilter.be

Posted by Jo Vandeurzen on Monday, January 15, 2018

Niets verbergen

Op Facebook en Instagram lijkt alles zo perfect, waardoor je soms het gevoel krijgt dat het niet oké is om je niet goed te voelen in je vel. ‘Leef zonder filter’ toont aan dat het weleens minder kan gaan en dat je dat niet hoeft te verbergen op sociale media. Met de actie willen ze jongeren ook enkele tips geven om mentaal sterker te staan en te durven praten. Fit in je hoofd zijn, is het doel!

Tinne Oltmans en Julie Van den Steen

Na de lancering verschenen er verschillende foto’s en tweets met de hashtag #leefzonderfilter. Dit gaat zowel over uiterlijk als over de mentale toestand waarin iemand zich bevindt. Onder andere Tinne Oltmans en Julie Van den Steen tonen het belang van de campagne door zelf open te zijn.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.