Home Body Deze 7 dingen wist je nog niet over je ondergoed

Deze 7 dingen wist je nog niet over je ondergoed

Van slapen zonder slipje tot sporten met een string.

ondergoed
Foto: Unsplash

We dragen het allemaal zonder er lang bij stil te staan: ondergoed. Ons slipje is vaak ook sneller gekozen dan onze outfit, behalve als we iets speciaals gepland hebben, natuurlijk 😉. Toch zijn er een aantal belangrijke dingen die je moet weten over je ondergoed.

1. Strings en sporten gaan niet samen

Als je gaat sporten, laat je je string beter thuis. Strings zitten namelijk veel te strak, waardoor je vagina niet kan ademen. En dat is belangrijk, zeker tijdens een work-out. Om een schimmelinfectie te voorkomen kies je beter voor een iets losser slipje. Op die manier worden warmte en vocht niet vastgehouden.

2. Strings zijn eigenlijk niet zo gezond 

Naast het feit dat een string eigenlijk veel te strak is, kan het dunne lintje van je string zich gedurende de dag verplaatsten. Zo kunnen bacteriën zich van achteren naar voren verplaatsen, wat een urineweginfectie kan veroorzaken.

3. Slapen zonder slipje is gezond

Slapen zonder ondergoed zorgt ervoor dat je lady parts tijdens de nacht kunnen afkoelen en ventileren. Als je weleens last hebt van infecties, kan slapen zonder slipje misschien helpen. Dat wil niet zeggen dat slapen met ondergoed per se ongezond is, maar zorg er dan voor dat het zeker los genoeg zit en dat het van katoen gemaakt is.

4. Commando gaan is eigenlijk niet zo gezond 

Commando gaan wil zeggen dat je geen ondergoed draagt onder je kleren. Je zou kunnen denken dat dat je vajayjay alle ruimte geeft die ze nodig heeft om te ademen, maar het is eigenlijk helemaal niet zo goed voor je. Zeker als je een broek draagt, kan de naad voor heel wat irritaties zorgen. Die zit namelijk precies bij je lady parts. Een slipje zorgt voor wat bescherming.

5. Je ondergoed zit het best niet te strak

Niets is zo irritant als een onderbroek die van je heupen valt en vééél te los zit. Maar als je (net als wij) geen fan bent van commando, is los ondergoed de oplossing. Te strakke slipjes zorgen (zeker onder een aansluitende broek) ervoor dat het vocht niet wordt afgevoerd en dat je vagina niet kan ademen. Waarschijnlijk heb je nu wel door dat dat heel belangrijk is!

6. Blijf weg van satijn

Satijnen slipjes zijn mooi, heel mooi. Ze zien er elegant en sexy uit, maar helaas zijn ze niet goed voor je vajayjay. Satijn is namelijk een van de minst absorberende stoffen. Als je bijvoorbeeld last hebt van witverlies, zal je satijnen slipje dat helemaal niet absorberen, en zal het plasje gewoon in je onderbroek blijven liggen. Sommige lingeriemerken lossen dat op met een katoenen stukje stof ter hoogte van je vagina, maar dat is eigenlijk niet genoeg. Het buitenste laagje van het slipje blijft van satijn, waardoor ook het katoen minder absorbeert en ademt.

7. Katoenen ondergoed is het beste voor je

Katoen is de meest ademende en absorberende stof voor ondergoed en dus de beste keuze als je wil voorkomen dat bacteriën groeien. Wij weten ook wel dat katoen nu niet bepaald sexy klinkt, maar voor lange dagen is dit echt wel de beste oplossing. Wil je je lief toch eens verrassen met een mooi setje? Kleed je dan om voordat je aan de actie begint. Zo combineer je comfort en plezier!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.