Home Body Deze vaginagids toont dat je niet onzeker hoeft te zijn over je...

Deze vaginagids toont dat je niet onzeker hoeft te zijn over je schaamlippen

In 2016 ondergingen ongeveer 200 minderjarige meisjes plastische chirurgie om een modelvagina te krijgen.

vaginagids
Foto: Duvet Days

Ben jij onzeker over hoe jouw vulva eruitziet? Dat is helemaal niet nodig! Ze zijn er namelijk in alle vormen en groottes. Elk lichaam(sdeel) is anders en meteen ook uniek. De vaginagidsSo what is a vulva anyway‘ wil verandering brengen in het negatieve zelfbeeld dat tienermeisjes hebben over hun schaamlippen.

We gaven je eerder al negen negatieve én onterechte gedachten die elk tienermeisje weleens heeft over haar vulva. Geloof je ons nog steeds niet? Dan geloof je de experts misschien wel! Britse gynaecologen lanceerden namelijk een vaginagids genaamd ‘So what is a vulva anyway‘ om de complexen die je hebt over je schaamlippen de wereld uit te helpen.

Schaamlipcorrectie

Volgens onderzoek lieten meer dan tweehonderd Britse minderjarige meisjes in 2016 een schaamlipcorrectie uitvoeren om een ‘modelvagina‘ te hebben. Het percentage is vanaf 2015 met bijna vijftig procent gestegen. Met deze gids wil de Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (RCOG) dat percentage terug naar beneden brengen en tieners bewijzen dat het normaal is dat vagina’s verschillend zijn.

In ‘So what is a vulva anyway’ staat alles wat je over je vulva wilt weten. Het helpt je om je lichaam te begrijpen en te zien hoe de puberteit het kan veranderen. Er staan ook illustraties in die aantonen dat elke vagina er anders uitziet en dat een ‘modelvagina’ eigenlijk niet bestaat.

Verkeerd beeld

Volgens de gids ligt vooral porno aan de basis van het probleem. In zo’n video’s of foto’s lijken vulva’s namelijk allemaal hetzelfde, namelijk kaal en met kleine schaamlippen die je amper ziet. Terwijl dit helemaal niet de realiteit is. Vaak worden zo’n beelden gefotoshopt of hebben die meisjes nodeloos zelf zo’n operatie ondergaan. Dit creëert dan ook een verkeerd beeld van wat beschouwd wordt als normaal of aantrekkelijk.

Verder wordt er in het boek ook gesproken over schaamhaar, de clitoris en de verzorging. Benieuwd naar wat het je allemaal te vertellen heeft? ‘So what is a vulva anyway’ vind je hier gratis.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.