Home Beauty Is het normaal dat er haartjes op mijn buik groeien?

Is het normaal dat er haartjes op mijn buik groeien?

Als je je prima voelt met beharing, laat je je ontharingsmiddelen gewoon in de kast liggen!

© Shutterstock

Naarmate je ouder wordt, ga je merken dat er heel wat dingen aan je lichaam veranderen. Vooral die plotse beharing is lastig… Maar die haartjes op je buik, wat moet je daarmee?

Beenhaar, okselhaar, schaamhaar… We hebben het allemaal. Maar spotte jij ook al haartjes op je buik? Don’t freak out! Dat maakt van jou helemaal geen raar wezen. Beperkte haargroei op je buik is volkomen normaal! Een lijn haartjes tussen je navel en schaamstreek noemen ze trouwens een sekslijn.

Puberteit

Als je in je puberteit zit, is het volkomen normaal dat je hier en daar een ongewenst haartje vindt. Je hormonen slaan een tikkeltje op hol en daar is helemaal niks mis mee. Als je je puberteit al voorbij bent en je hebt plots haartjes op je buik terwijl die er vroeger nooit waren, kan je best je hormonen even laten checken bij de dokter. Dan kan het namelijk zijn dat je hormoonpeil niet helemaal op orde is.

Moet ik het weghalen?

Of je je lichaamsbeharing weghaalt, is helemaal up to you. Als jij je prima voelt met wat beharing, laat je alles maar lekker groeien! Als je je echt heel erg onzeker voelt over je (lichte) beharing op je buik, kan je natuurlijk wel overwegen om het weg te halen.

Als je maar enkele haartjes hebt, is het het handigst om ze uit te trekken met een pincetje. Heb je erg veel beharing, dan vind je het vast handiger om je haartjes te waxen, een epileertoestel of ontharingscrème te gebruiken of om ze gewoon weg te scheren. Denk er wel aan dat ze in dat laatste geval sneller gaan teruggroeien én dikker gaan zijn. Scheren raden we je dus niet meteen aan. Wanneer je je haartjes scheert, trek je namelijk niet de follikel uit. En die moet je wel verwijderen als je niet wilt dat je beharing te snel terugkeert…

Nogmaals: als je je prima voelt met beharing, laat je je ontharingsmiddelen gewoon in de kast liggen!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.