Home Body 9 van de interessantste feiten over je regels

9 van de interessantste feiten over je regels

Wist je dat we ongeveer €16.000 uitgeven in ons leven aan alle producten voor onze regels?

regels
© Getty

Helaas, die moeilijke periode die we elke maand moeten overleven, is een feit. De pijn kunnen we een beetje verlichten met chocoladerepen en romantische comedy’s, maar wist je dat we – zonder dat we daarom gevraagd hebben – ongeveer €16.000 uitgeven in ons leven aan alle producten voor onze maandstonden? Jep, die brownies en DVD van ‘The Notebook’ meegerekend. Sigh.

1. Je regels kunnen uitblijven bij stress.

Stress is nergens goed voor, toch doen we het soms allemaal wel. Bij overmatig stressen kunnen je regels zelfs uitblijven. Blijf ook tijdens drukke examenperiodes ontspannen. Wat verder nog meer helpt tegen stress: yoga, mediteren maar ook een warm bad.

2. De seizoenen hebben invloed op je maandstonden.

In de koude wintermaanden heb je meer last van je maandstonden. Je regels duren langer, je verliest meer bloed en hebt meer last van krampen. Waarschijnlijk heeft het te maken met de hoeveelheid zonlicht die je binnenkrijgt. Ugh!

3. Waarom je zoveel verlangt naar chocolade.

Wanneer het code rood is, eet je het liefst alle chocolade van de wereld. De reden dat je lichaam vaak om die heerlijke chocolate cookies vraagt, is omdat het rond je menstruatie meer magnesium nodig heeft. En drie keer raden wat er in chocolade zit: precies, magesium.

4. Je hebt meer zin in seks.

Door een veel lagere progesteron, wat een geslachtshormoon is, wordt je libido hoger en heb je meer zin in seks. Of je het ook echt wil tijdens je periode, is weer iets tussen jou en je vriend.

5. Je tampon te lang gebruiken kan écht leiden tot een ziekte.

Toxic shock syndrome‘ heet het om precies te zijn. Deze tamponziekte kan je krijgen wanneer je een tampon te lang laat zitten, waardoor er heel veel slechte bacteriën op komen. Yuck. Je tampon op tijd wisselen dus!

6. Dat de regels van vrouwen die samenwonen tegelijk komen, is niet bewezen.

Misschien heb je het al weleens gehoord: vrouwen die veel tijd met elkaar doorbrengen, krijgen hun maandstonden tegelijkertijd. Helaas is dit nooit écht wetenschappelijk bewezen, en zijn er veel wetenschappers die het als puur toeval bestempelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

7. De dagen voor je regels lijken op de voorbereiding van een zwangerschap.

Je bent niet zwanger, maar toch bereidt je lichaam zich voor op een zwangerschap. Je krijgt dan ook soortgelijke symptomen zoals: een opgeblazen gevoel, gevoelige borsten en acne.

8. Je bent ongeveer 450 keer ongesteld in je hele leven.

Onderzoekers hebben berekend dat je ongeveer 450(!) keer je regels hebt. Dit is natuurlijk berekent vanaf de eerste keer dat je ongesteld wordt, tot de dag dat je in de menopauze komt. Verder bleek uit het onderzoek dat vrouwen nu gemiddeld drie keer vaker hun regels krijgen dan onze prehistorische voorouders. Why?

9. De prijs van je maandstonden.

Of buikkrampen en rugklachten de enige pijn die we ervaren zijn? Het bedrag dat we verplicht zijn uit te geven, is anders ook een dure – maar vooral pijnlijke – grap. Alle kosten voor nieuwe onderbroeken, maandverbanden maar ook chocolade is meegerekend en het bedrag kwam uit op €16.000. Wow!

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.