Home Body AHA: daar dient dat kleine ‘zakje’ aan de binnenkant van je slipje...

AHA: daar dient dat kleine ‘zakje’ aan de binnenkant van je slipje voor

Het extra stukje stof heeft eigenlijk een heel belangrijke functie.

slipje
© BILLIE VIA UNSPLASH

Is het je al opgevallen dat er aan de binnenkant van je slipjes een extra stukje stof zit? Dat kleine ‘zakje’ heeft eigenlijk een heel belangrijke functie.

Heel wat van je slipjes hebben op de plaats waar je vagina zit een extra lapje stof. Dat zit daar uiteraard niet om esthetische – het zit namelijk aan de binnenkant – of om praktische – niet meteen de beste plaats om iets weg te steken – redenen. Dit ‘zakje’ heeft wel een heel belangrijke functie voor je vagina.

Minder wrijving, spanning en bacteriën

We moeten je niet meer vertellen dat het vrouwelijk geslachtsorgaan enorm gevoelig is. We dragen er daarom al goed zorg voor door ze te wassen op de juiste manier en zonder dat we het weten blijkbaar ook met onze lingerie. Het flapje in je ondergoed laat je vagina namelijk beter ademen waardoor je slipje droog blijft en bacteriën niet de kans krijgen om te groeien.

Het extra stukje stof vermindert ook de spanning op je vagina als je nauwsluitende kleding draagt, en het kan zelfs schade voorkomen. Als je een strakke jeans aanhebt, kunnen de naden door wrijving voor irritatie zorgen down under maar met dit flapje ben je dus beter beschermd.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.