Home Body LOL: van een hele dag zitten, krijg je letterlijk een platte poep

LOL: van een hele dag zitten, krijg je letterlijk een platte poep

Wil je je ronde poep liever behouden? Dan hebben wij enkele tips!

platte poep
Foto: We Heart It

Elke dag in de les zitten, is niet alleen héél saai. Je zou er namelijk ook nog eens een platte poep van kunnen krijgen. Wil jij dit niet? Dan zijn er een aantal dingen die je kan doen om je ronde kont te behouden.

De ene heeft een platte poep, de ander heeft een ronde poep. Als jij bij die tweede groep hoort en je billen ook liever behoudt, lees dan even verder. Als je constant zit, kunnen die bolle kaken namelijk platter worden. Volgens dokter Dan Giordano, specialist in fysieke therapie, vallen je bilspieren namelijk stil als je de hele dag zit. Wat het krimpen van je poep tot gevolg heeft. Ook door een slechte doorstroming van het bloed, krijg je cellulitis.

Rugklachten

Maar dat zijn niet de enige gevolgen. Doordat je spieren ‘in slaap vallen’, verstevigen je heupbuigspieren waardoor je ruggengraat krommer wordt. Dit heeft een slechte houding en rugklachten als gevolg. Zoiets gebeurt natuurlijk niet in een week, maar als je jaren aan een bureau zit, zal dat wel effect hebben.

Ergonomisch

Gelukkig zijn er enkele simpele dingen die je kan doen om dat te vermijden en je ronde poep te behouden! De eerste tip kan je jammer genoeg niet toepassen op school, maar wel thuis. Zorg ervoor dat je bureaustoel ergonomisch afgesteld is. Wanneer je zit, moeten je heupen hoger staan dan je knieën en moet je met platte voeten op de grond staan. Je onderrug moet ook goed ondersteund zijn. Heb je een computer of laptop? Dan moet het beeldscherm op ooghoogte afgesteld zijn en je toetsenbord moet dichtbij liggen. Je ellebogen steun je op het begin van je tafel.

Billen aanspannen

De volgende twee zaken kunnen je wel helpen bij je dilemma op de schoolbanken. Het is belangrijk dat je regelmatig oefeningen doet zoals squats en lunges. Die work-outs kunnen ook helpen wanneer je van nature een platte poep hebt en die wat wilt liften. Probeer ook af en toe op te staan en even rond te lopen. Dan hebben we nog een laatste tip die je zelfs tijdens de les constant kan toepassen. Je moet namelijk je billen samen knijpen terwijl je zit!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.