Home Body ONDERZOEK: 90% van de jongens vindt beenhaar bij meisjes helemaal niet erg

ONDERZOEK: 90% van de jongens vindt beenhaar bij meisjes helemaal niet erg

MNM kwam met hun 'Eerlijk Haaronderzoek' te weten wat jongeren vinden over schaamhaar, okselhaar, enzovoort.

beenhaar
© Getty

MNM deed een onderzoek naar lichaamsbeharing bij jongeren en twintigers. En daar kwamen heel wat boeiende resultaten uit. Negentig procent van de mannen bijvoorbeeld vindt beenhaar bij vrouwen helemaal niet erg. Benieuwd naar wat de jongens nog allemaal denken? We zetten de resultaten op een rijtje.

5000 jongeren en twintigers werden bevraagd in ‘Het eerlijke haaronderzoek‘ van MNM. Hoe denken jongens nu écht over beenhaar, schaamhaar én zelfs anushaar? Uit de bevraging kwamen heel wat verrassende resultaten die wij zeker zullen onthouden. Blijkbaar storen jongens zich bijvoorbeeld vooral aan oksel- en schaamhaar, maar is beenhaar volledig acceptabel.

Schaamhaar under control

Volgens de boys moeten meisjes hun schaamhaar op z’n minst bijwerken. Kaal, bijgewerkt of een figuurtje is dan weer persoonlijke mening, maar wildgroei wordt volgens het onderzoek niet meer geaccepteerd. Dit komt dan ook maar bij 11 procent van de meisjes voor. Geen idee hoe je aan zo’n scheerbeurt begint? Lees dan zeker deze tips.

Beenhaar is oké

Dit hadden wij niet verwacht, maar blijkbaar vindt negentig procent van de mannen beenhaar bij vrouwen niet erg, terwijl wij meisjes het wél storend vinden. Al is dat voor ons nog geen reden om onze benen ook effectief te scheren tijdens de wintermaanden.

Volgens het onderzoek scheert de helft van de meisjes zich als ze op date gaan. Klinkt logisch. 31 procent scheert beenhaar echt al-tijd af en er zou zo’n 16 procent lazy girls zijn die hun benen nooit scheren in de winter – helemaal begrijpelijk, of course. Wij zijn blij om te horen dat slechts 3,4 procent hun benen speciaal scheert voor de boyfriend.

Scheer jij die hard je benen tijdens de koude maanden? Maak dan zeker deze vijf fouten niet!

Jep, anushaar is real

Nee, je bent niet abnormaal als je plots haar tussen je bilspleet ontdekt. De meeste vrouwen hebben hier mee te maken en de helft van hen doet dit dan ook voorzichtig weg.

Dit is natuurlijk allemaal héél interessant om te weten, maar onthou wel: het is nog altijd jij die beslist wat je met je been, schaam, oksel- of anushaar doet!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.